Sevgili İrem, annem babamla hâlâ evli ama cinselliğini özgürce yaşıyor

İrem Hattat bu hafta üç kadın okurun sorularını cevaplıyor: Anne babanın cinsel hayatı bir evladı ne kadar ilgilendirir? İlk hamleyi hep kadının yapması normal midir? İlle de vajinal orgazm yaşamak isteyen bir kadın ne yapsın?

9 Mart 2024
Anne babanızın cinsel hayatı sizi ne kadar ilgilendirmeli? İrem Hattat cevap veriyor.

Annemin cinsel hayatı

Merhaba İrem hanım, benim sorum annemle ilgili kendisi 52 yaşında emlak danışmanı ve oldukça özgür bir cinsel yaşamı var ama sorun şu ki kendisi evli yani babam var… Babamın bakış açısını bilmiyorum ama annemin mutluluğu önemli olduğundan bu durum benim için sorun olmuyor hatta annemin cesareti ve deneyimleri hoşuma gidiyor. Bu durum nasıl değerlendirilebilir? Fikriniz ve tavsiyeleriniz nedir, şimdiden teşekkürler. 

Değerli okurum,

Yahu sen bana annem babamı aldatıyor, ben buna müdahale etsem mi, babama söylesem mi diyorsun. Bence bırak, aralarında çözsünler. Baban belki farkında ama böyle karşılıklı bir anlayışları var, belki de görmezden geliyor yüzleşmemek için. Ama eğer haberi yoksa veya görmezden geliyorsa annenin ayıp yaptığını düşünüyorum. Senin söylediğin gibi kendi ayakları üzerinde durabilen ve yaş olarak da gayet genç sayılabilecek bir kadınsa neden babanı serbest bırakmıyor? Bu şekilde ona büyük saygısızlık yapıyor. Bence açıkça konuşup yolları ayırmalarında fayda var. Baban da hayatına tekrar kaldığı yerden başlayabilir, onu sevecek, ona bağlılık gösterecek biriyle yeni bir ilişki kurabilir. Amerikalılar’ın bir deyişi var: You can’t have your cake and eat it too. (Hem karnım doysun hem pastam dursun). Anlamı tam annenin yaptığı gibi “Her iki dünyanın da en iyisine sahip olamazsın”. Sonunda dünyalardan biri muhakkak çökecektir.

İlk hamle hep kadından gelir mi?

İrem hanım, 9 aydır erkek arkadaşımla beraberiz. O 40 yaşında, ben de 28 . Hep ben yanaşıyorum cinsellik yaşamak için. Bazen hiç o modda değilim diyip sarılmayı tercih ediyor. Ben de mi geri dursam artık acaba ? Sertleşme sorunu yok bu arada ben uğraşınca sertleşiyor.

Değerli Okurum,

Yok canım geri durma tabii ki. İçinden ne geliyorsa onu yap. Ancak adamcağızın da belki hormon vs belki stres ve yorgunluk sebebi ile her daim hazır olamayacağını kabullen ve alınganlık gösterme. Her nedense biz hep kadınların “başı ağrıyor” sanıyoruz. Oysa artık erkeklerin daha çok başı ağrımaya başladı. Bi de yaş farkını düşünürsen senden daha yorgun hissetmesi normal:) Ancak bu durum daha da aralıklı bir hale gelirse bir sorun var demektir . Konuşman ve gerekirse bir uzmana başvurman gerekir.

‘Vajinal’ orgazm meselesi

Merhaba. Eşimle 2 aylık evliyiz, ikinci evliliğim. Ama her iki evliliğimde de vajinal orgazmdan zevk alamıyorum. O şekilde gelemiyorum. Ön sevişme sırasında göğüslerimin uyarılması ile geliyorum (Yani klitoral orgazm). Eşim neden diğer türlü gelemediğimi sordu geçen gün. Rol yaptım bir keresinde. Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Vajinal orgazmı da yaşamak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Değerli okurum,

Kesinlikle senin hiçbir sorunun yok! Çoğu kadının orgazm yaşamak için klitoral uyarıma ihtiyacı var ve bu (altını çiziyorum) gayet normal. Vücudunu tanıyorsun ve neyin hoşuna gittiğimi keşfetmişsin. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Seks iki insanın illa (hep de nedense aynı anda) boşalacağına dair bir hedefle yaşanmaz ki. Esas önemli olan kaliteli bir yakınlığı paylaşmak. Bu nedenle sabahtan akşama kadar internette ünlü G noktası lokasyonunu arayanlardan olma. Kendini de bu hedeflerle daraltma. Ayrıca inan bana, vajinal ve klitoral orgazm arasında his olarak bir fark yok. Bu nedenle buna takmayı bırak, klitorisinin penetrasyon sırasında uyarı almasına olanak tanıyan rahat bir pozisyon bul ve keyfine bak.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.