Türkiye 3. Güzeli Selin Gurdikyan: Yarışma dönüşü iki hafta kebap yedim

Avrupa Güzeli annenin Türkiye Güzeli kızı, dereceye giremediği Miss Supranational'dan sonra yaşadıklarını Müge Dağıstanlı'ya anlattı. Seda Sayan'ın estetik yatırımları, Süreyya Yalçın'ın zayıflığı ve ünlü oyuncuların dizi sözleşmelerindeki estetik maddeleri de günün diğer magazin konuları.

Kültür Sanat 27 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Nişantaşı'nda görüntülenen Selin, "Yarışma kostümlerimi modaevine bıraktım. Bavulum boş, bense üzgünüm" dedi

2022 Türkiye Üçüncü Güzeli Selin Gurdikyan, ülkemizi temsilen gittiği ‘Miss Supranational’ yarışmasında dereceye girememişti. Tıp fakültesi öğrencisi Selin yaşadığı hayal kırıklığını ve güzellik anlayışını anlattı.

📌 Sonuç açıklandığında üzüldün mü?

Final gecesi içime doğmuştu. Sahneden indikten sonra üzüntü yaşadım, ama ağlamadım. Annemi aradım. “Sakın üzülme, çok güzeldin. Sana manyak gibi sofra hazırlayacağım, ne istersen yiyeceksin” dedi. Dönüşte iki hafta her gün kebap ve tatlı yedim. Çünkü yarışma nedeniyle bir yıl boyunca bunları yiyememiştim.

📌 Birinci seçilen güzele baktığında ne hissettin?

Barbie bebek gibi güzel bir kız. Ben maskülen bir tipim. Sosyal medyada da ‘erkeksi yüz hatların var’ diye yazıyorlar. Evet, minnak bir yüzüm, şirin yanaklarım yok. Burnum büyük, bakışlarım sert, kaşlarım düşük, çenem kemikli. Ama hiç takılmıyorum. Hepimiz farklıyız.

📌 Sosyal medyada senin için yazılan “Yolda daha güzel kızlar var”, “Annesinden torpilli”, “Zayıfla” şeklindeki yorumlara takılıyor musun?

Yorumlar canımı sıktığında telefonu bırakıp başka bir şeyle meşgul oluyorum. Bunların içinde beni bir ‘tık’ üzen ‘Annesinden torpilli’ eleştirisi. Bizden güzel kızlar elbette var. Kilo eleştirisinin beni üzmesine artık izin vermem. Sıfır beden olmayı sevmiyorum. Estetik de yaptırmayacağım. Düşük kaşlarım gayet hoşuma gidiyor.

📌 Bu yarışmadan çıkardığın hayat dersi ne?

Sosyal medyadaki acımasız yorumlara bakıp beynimi zehirlemeyeceğim. Seneye katılacak kızlara da şöyle sesleneceğim: Başkalarını memnun etmeye çalışmayın, onların isteklerine göre değişmeyin.

📌 ABD’de Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyorsun, estetik bölümünü seçtiğin doğru mu?

Evet, plastik ve rekonstrüktif cerrah olacağım. Seçtiğim dalda hedefim şu; herkesin suratı birbirine benzememeli. Güzellik farklılıktır, ruhtur ve enerjidir. Hastalarımla bu konuda diyalog kurmaya çalışacağım.

1984 Avrupa Güzeli Neşe Erberk ‘Kızını torpille seçtirdi’ iddiasına şu cevabı vermişti: “Meyve veren ağaç taşlanır. Kızımı tanısalardı, böyle konuşmazlardı.”

Eşi beğeniyor ama annesi üzgün

Süreyya Yalçın’ın sıfır beden halini eşi Ozan Baran çok beğeniyor

O kareler fotoşoptan geçiyor

Son günlerin en dikkat çeken güzellik tartışması sosyetik güzel Süreyya Yalçın cephesinden geldi. Yalçın, Hürriyet’den Suat Filiz’e verdiği röportajda sıfır beden halinden çok memnun olduğunu, kendisini çok güzel hissettiğini söyledi. Ve “Mükemmelim” dedi. Peki günde tek öğün yiyerek sıfır bedene düşen Süreyya Yalçın’ın eşi Ozan Baran bu duruma ne diyor? Ozan Bey “Eşim kendini böyle güzel hissediyor. O mutlu olduğu için ben de çok mutluyum. Bu halini beğeniyorum” diyormuş. Ancak Süreyya Yalçın’ın annesi Ülkü Yalçın kızının halinden hoşnut değil. Kızının zayıflığına çok üzülüyormuş. Bu arada Süreyya Yalçın’ın paylaştığı o kareler orijinal değil. Hepsi yanında sürekli hazır bulunan yardımcısı tarafından fotoşoplanıyor.

Seda Sayan’dan estetik yatırımı

Estetiklerini paylaşan Seda Sayan, artık kadınları da gençleştirecek

Güzellik, estetik mevzularında başı çeken Seda Sayan’dan yeni TV sezonu öncesi iki hamle geldi. Sayan önce doktoruna koşup dekoltesi ve boynundaki çizgilerinden kurtuldu. Ve yeni planını açıkladı: “Sosyal medyadan gördüm ki, bana yapılan kötü yorumların içinde hep bir gizli hayranlık söz konusu. Estetikçiye fotoğrafımla gidip “Bana Seda Sayan dudağı, burnu, çenesi yap” diyen kadınlar var. Şimdi hedefim; parası olmayan, güzelleşip gençleşmek isteyen kadınları doğru doktorlara ulaştıracak bir klinik açmak. Hazırlıklar tamam. Kendimi seviyorum ve güzelim. Bu fikri diğer kadınlara da aşılayacağım.”

O madde kimlerde yok?

Yeni yayın döneminde 70’e yakın dizi ekrana gelecek. Yapımcılar ve oyuncular arasında hazırlanan sözleşmelerde yalnızca bölüm başına ücretler, yurt dışı hakları gibi konular yok. Birçok önemli yapımcı oyuncularıyla yaptıkları sözleşmelere ‘rolün bütünlüğünü bozacak’ estetik istemediklerine dair bir madde koydurmuş. Yüzüyle oynatmayan Özgü Namal, Pınar Deniz, Serenay Sarıkaya gibi yıldızların anlaşmasında böyle bir şart yok. Gittikçe doğallığa önem veren Sarıkaya’nın göğüs silikonunu çıkartmak istediği konuşuluyor.

Yıldız ikili para basıyor: Reklam servetleriYıldız ikili para basıyor: Reklam servetleri

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.