Ankaragücü üç büyükleri hedef aldı, Erden Timur’a çağrı yaptı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Fenerbahçe yenilgisinden sonra düzenlediği toplantıda "Kollanarak gelen şampiyonluk büyüklük değildir" dedi, Erden Timur'a çağrıda bulundu: Elindeki her şeyi açıklamazsan futbolun önündeki en büyük engelsin!

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, düzenlediği basın toplantısıyla üç büyükleri hedef alan açıklamalarda bulundu.

Türk futbolundaki demeç savaşlarının yeni üyesi Faruk Koca oldu. Ankaragücü Başkanı Koca, hafta sonu Fenerbahçe’ye 2-1 kaybettikleri maçın ardından basın toplantısı düzenledi ve Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı hedef aldı: “Kollanarak gelen şampiyonluk büyüklük değildir. Büyüklük davranışların her birinden sorumlu olmaktır. Futbolda çatışmayı bitirin, kurallara sadık kalın.”

Eryaman Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında Koca “Bugün burada sizlerle bir araya gelmeden önce, yönetim kurulumuzla beraber son oynadığımız Fenerbahçe maçında yaşanan skandal hakem yönetimi, gasp edilen puanlar ve futbol ortamının güvensizliğini, endişeyi arttıran yönetici davranışlarını, demeçlerini geniş bir istişare sürecinden geçirdik. Saha içinde ve dışında oyunun her seviyesinde etik dışı zihniyet futbolu ele geçirmiştir. Hem hakem tarafından hem de rakibi tarafından kollanarak maç kazanan takımlar, ahlaki değerleri hiçe saymaktadır” dedi.

Koca sözlerinde üç büyükleri hedef aldı ve kurumlara çağrıda bulundu…

Fenerbahçe maçında haksızlığa uğradıklarını vurgulayan Koca, yaptıkları basın toplantısının üç büyükler dışındaki diğer takımlara örnek olmasını dilediklerini söyledi.  Koca şöyle konuştu: “Umuyorum ki bizim cesaretimiz; bu üç kulübün dışındaki takımlarımızın yöneticilerini de cesaretlendirecek, bizimle birlikte olmalarını sağlayacaktır. Bu ifademin en temel nedeni, tanık olduğumuz yönetici davranışları ve bunun sonucunda hakemin verdiği yanlış kararlardır. Hakem motivasyonunu etkileyen ve sahada oyuncularımızın direncini kırmaya yönelik, kural dışı davranışlar, profesyonel yöneticilik sorumluluğundan uzaktır. Davranışları nedeniyle bu yöneticilerin sezon sonuna kadar ceza alması önemlidir” dedi.

“Hakem ve temsilci raporlarını açıklayın”

Kulüp başkanlarına ve yöneticilerine verilen bazı cezaların bir hafta sonra kaldırılmaması gerektiğini vurgulayan Koca, hakem ve temsilci raporlarının açıklanmasını istedi. Koca şunları söyledi: “Birbirinizi yanıltmak, yıldırmak için yaptığınız etik dışı davranışlara, söylediğiniz gerçek dışı sözlere, aldatıcı tavırlara son verin. Kalan maçların oyun ve sonucunun değerli kılınması, yarışmanın adalet içerisinde devam etmesi için kenara çekilin. Hakemlerimiz; sizler de tüm baskılara dirençli durun, mesleğinizin itibarını koruyun. Sizin tarafınız, dürüstlük ve adil yönetim olmalıdır. Taraftarlarımıza da bir çağrımdır; sevgili Ankaragücülüler, biz birbirimize her zamankinden daha güçlü bağlarla kenetlendik. Her engeli aşacak güçteyiz. Bana inanın. Hedefimiz, ligi daha üst sıralarda bitirip, Türkiye Kupası’nı sizlerle kaldırmaktır.”

Bu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK'lık olduBu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK’lık oldu

Erden Timur’a çağrı: Açıklamazsan futbolun önündeki engelsin

Koca, Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur’a da çağrıda bulundu. Koca “3 kulüp dışında mağdur olan, hakları elinden alınan kulüplerimizin onlarca yaşadığı haksız uygulama var. Bu uygulama olacak, Galatasaray yöneticisi Erden Timur, lig sonunda elimizdeki her şeyi açıklayacağız beyanı var. Biz bakıyoruz, Galatasaray lehine kulüpleri mağdur eden bir sürü karar var. Elinizdeki her şeyi şimdi açıklamalısınız. Açıklamazsanız futbolun önünde engelsiniz. Bir an evvel açıklayarak futbolun önünden çekilmelisiniz. Tüm kulüpler, federasyona sesleniyorum” dedi.

Galatasaray Alanya'da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyorGalatasaray Alanya’da kükrüyor, yenmediği takım kalmıyor

Öte yandan Fenerbahçe maçının ardından başkanın rahatsızlandığını ifade eden ve hakem eleştirisini hemen maç sonu flaş açıklamalarda dile getiren Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin de üç büyükler dışında kalan takımlara bir mektup hazırladıklarını ve göndereceklerini ifade etti. Mektubun içeriğindeyse Türk futbolunu bekleyen tehlikeler ve seyirci sayılarındaki düşüşe dair endişelerin var olacağı iletildi.

Üç büyüklere adalet terazili mesaj

Faruk Koca’nın üç büyükleri hedef alan açıklamalarının ardından Ankaragücü, resmi sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda adalet terazisi metaforu yapan sosyal medya ekibi, terazinin bir tarafına üç büyükleri koyarken, diğer tarafına ligin kalan takımlarını konumlandırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.