Salon’da Hıdırellez coşkusu

Bahar, hem iklimi hem de konser programlarıyla kendisini hissettirmeye başladı. Baharın en büyük müjdecilerinden Hıdırellez'de Salon İKSV yüksek tempolu bir akşam vaat ediyor. 5 Mayıs'ta Cümbüş Cemaat'in hareketli performansından bir gün sonra Palmiyeler ile Akdeniz esintileri Salon'da olacak.

Kültür Sanat 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Cümbüş Cemaat, Shantel ile ortak projelere imza atmıştı.

Baharın gelişiyle müzik dünyasında da hareketlilik artıyor. Peşi sıra açıklanan festival programlarının yanı sıra konser mekânlarında da baharı karşılayan etkinlikler ön plana çıkmaya başladı. Sezon boyunca yerli sahnenin alternatif isimlerinin yanı sıra yabancı müzisyenleri de ağırlayan Salon İKSV, baharı hareketli bir programla karşılıyor.

Gatliff’in ‘Djam’ filmiyle isimlerini duyurmuşlardı

Salon İKSV, 5 Mayıs’ta Cümbüş Cemaat; 6 Mayıs’ta ise Jam’s Session: Palmiyeler konserlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geleneksel müzikleri pek çok müzisyenin dokunuşuyla, formlara dayalı kalmadan yorumlayan, bunun yanı sıra beste çalışmaları da yapan Cümbüş Cemaat, Hıdırellez akşamında Salon’da sevenleriyle buluşacak.

Daha önce Balkan müziğinin dünya çapındaki ismi Shantel ile ortak projelere imza atan Cümbüş Cemaat, beslendiği o damarın ezgilerini Salon’un içinde yer aldığı tarihi Deniz Palas’ta dinleyicilerle buluşturacak. 2017’de ünlü yönetmen Tony Gatlif’in ‘Djam’ filminin müziklerine imza atan Cümbüş Cemaat, şu sıralar yeni albümü için harıl harıl çalışıyor. Bu yüksek enerjili cümbüş, 5 Mayıs Akşamı saat 22.30’da başlayacak.

Salon’da Akdeniz rüzgârları

Indie ve saykodelik pop-rock grubu Palmiyeler, dinleyicisinin kalbine tropik ferahlık veren şarkılarıyla bir kez daha Salon’a geliyor. Kaliforniya esintilerini İzmir’in palmiyelerinde hissettiren; Mertcan Mertbilek, Tarık Töre, Barış Konyalı ve Rana Uludağ’dan oluşan Palmiyeler insana kumsaldaymış hissini uyandıran ezgileriyle Jam’s Sessions kapsamında 6 Mayıs akşamı saat 22.30’da Salon’da.

Yeniden doğuş destanının hikâyesi: 1923 Müzikali

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.