Avrupa futbolunda Rönesans!

Uzun süredir Avrupa'da nal toplayan İtalyan futbol üç kupada üç finalist çıkararak adeta yeniden doğdu. Inter, Roma ve Fiorentina kupayı kaldırmak için sahaya çıkacak.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İtalyan takımları bu sezon Avrupa'ya damga vurdu.

Rönesans teriminin kelime anlamı ‘yeniden doğuş’ demek. İlk olarak İtalya’da ortaya çıktı. Avrupa’da Orta Çağ’dan sonra 14. yüzyıl ile 17. yüzyıl arasında kültürel, politik, bilim, siyasi, eğitim ve mimari alanlarda yenilikler yapılırken o döneme Rönesans dendi. İtalya futbolu da Inter’in 2009-2010 sezonunda Şampiyonlar ligi’ni kazanmasının ardından adeta ‘Orta Çağ’a döndü. Avrupa’da kupa alamadan sezonlar geçti. Bu döngü geçen sezon Jose Mourinho’nun Roma’nın Konferans Ligi’ni almasıyla kırıldı. Bu sezonsa İtalya futbolu ‘yeniden doğdu’.

Türk takımlarını elediler, Avrupa'da finale çıktılarTürk takımlarını elediler, Avrupa’da finale çıktılar

10 Haziran 2023’te Şampiyonlar Ligi’nde finalinde Milano takımı Inter, kupayı almak için Manchester City ile oynayacak. Başkent temsilcisi Roma, UEFA Avrupa Ligi’nde bu kupayı en çok kazanan İspanyol ekibi Sevilla ile 31 Mayıs’ta Budapeşte’de mücadele edecek. Üç numaralı kupa olan UEFA Konferans Ligi’ndeyse Rönesans’ın doğduğu toprakların takımı Fiorentina, İngiliz ekibi West Ham United ile şampiyonluk için kapışacak. Karşılaşma 7 Haziran’da Prag’daki Sinobo Stadyumu’nda yapılacak.

Bir İstanbul masalı: İlkay Hakan’a, Pep Inzaghi’ye, Inter Manchester City’ye karşı!Bir İstanbul masalı: İlkay Hakan’a, Pep Inzaghi’ye, Inter Manchester City’ye karşı!

İtalyanlar 1990’da hat-trick yaptı

İtallyanlar en son 1990 yılında üç takımla finale çıktı. Juventus, Milan ve Sampdoria aynı yıl kupalarda final oynadı ve hepsinde de şampiyon olarak hat-trick yaptı. Bakalım İtalyanlar busezon üç finalden kaç kupa çıkartacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.