Euroleague bitti döndük kendi ligimize! Play-off tahminleri

Basketbol Süper Ligi’nde sezonun en heyecanlı kısmı play-off serüveni başlıyor. İşte takımların öne çıkanları, aralarındaki rekabet, artıları, eksileri ve ilk tur adına tahminler…

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Basketbol Süper Lig'de play-off zamanı!

Basketbol Süper Ligi’nde play-off zamanı geldi çattı. Büyük heyecan bu akşam oynanacak Türk Telekom – Galatasaray ve Karşıyaka – Bursaspor maçlarıyla başlayacak. 29 sene sonra ilk defa normal sezonu lider bitiren Türk Telekom, tarihindeki ilk şampiyonluğu kovalayacak. Son şampiyon Fenerbahçe, ikinci olarak girdiği play-off sonunda 11. kez mutlu son için savaşacak. 15 seferle en fazla şampiyonluğu bulunan ve 3. sıradan play-off bileti alan Anadolu Efes ise, 39. kez uygulanacak play-off formatının tamamında yer alan tek ekip olma unvanıyla yola çıkacak. İşte eşleşmeler, öne çıkanlar…

Türk Telekom – Galatasaray

Telekom, Süper Lig’in ve Avrupa’nın pozitif anlamda en istikrarlı takımı olarak dikkat çekti. EuroCup’ta final oynama başarısı gösteren ve koç Erdem Can’la beraber büyük takdir toplayan Ankara ekibi, sezon boyunca iç sahada maç kaybetmediği lig mücadelesini lider bitirdi. Galatasaray ise bir o kadar istikrarsız geçirdiği sezonda yaptığı koç değişikliğiyle play-off biletini son haftada aldı. Yunan Andreas Pistiolis’le yolları ayıran ekip, Karadağlı Zvezdan Mitrovic’le anlaştı.

Galatasaray’a şampiyon koçGalatasaray’a şampiyon koç

Sezon içinde yabancılarının bir kısmıyla yollarını ayıran Galatasaray’ın Dylan Ennis ve Daron Russell gibi kısaları en büyük silahları. Telekom cephesinde ise başta EuroCup MVP’si Jerian Grant olmak üzere, Tony Taylor, Axel Bouteille, Tyrique Jones gibi yıldızların yanı sıra Erkan Yılmaz, Mehmet Yağmur gibi Türk oyuncularla başarıdan başarıya koştu. İlk maçın bu akşam 18.00’de Ankara’da oynanacağı eşleşmenin ikinci maçı 30 Mayıs Salı 18.00’de. Aynı gün Galatasaray’ın futbol takımının şampiyonluk için Ankaragücü deplasmanına çıkacak olması maça ilginin boyutunu nasıl etkiler merak konusu. Ancak evini sezon boyunca savunan Telekom ilk maçta favori görünüyor.İkinci maçta Galatasaray’ın taraftarına fazlasıyla ihtiyacı olacak.

Normal sezonda oynanan iki maç da son derece skorlu geçmiş, ilk maçı Galatasaray evinde 106-100 kazanırken Telekom, kalesini 106-91’le korumuştu. Play-off’ta savunma sertliği mutlaka artacak. Ev sahibi avantajıyla Telekom bu eşleşmede bir adım önde.

Telekom'da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattıTelekom’da Ankara havası çalıyor! Erdem Can başarının sırrını anlattı

Fenerbahçe – Tofaş

Son şampiyon Fenerbahçe, yorucu EuroLeague sezonunu çeyrek final aşamasında tamamladı. Sakatlıkların sürekli can sıktığı Kanarya, ligde kendini 2. sıradan play-off yarışına attı. Dimitris Itoudis projesinin ilk senesindeki takım son şampiyon unvanıyla Tofaş karşısına çıkacak. Sezona Dimitris Priftis ile başlayan yolda değişikliğe giden takımlardan. Bursa ekibi eski antrenörü Orhun Ene’yi göreve getirdi.

Fenerbahçe’nin en büyük silahları Türk statüsünde oynayan ve EuroLeague play-off’unda sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan Scottie Wilbekin olacak. Wilbekin’in yanı sıra Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley, Marko Guduric gibi yabancılar seride belirleyici olacak. Fenerbahçe adına yalnızca Tofaş serisinde değil, tüm play-off serüvenine en büyük avantaj sağlayan durumsa Türk rotasyonundaki derinlik ve kalite. Sarı-lacivertliler bu açıdan ligin en iyisi olarak dikkat çekiyor. Seride ilk maç yarın akşam 20.30’da Ataşehir’de oynanacak. İkinci maçsa 31 Mayıs Çarşamba 20.30’da Bursa’da. İki takım arasında normal sezonda oynanan karşılaşmaların ilkini Fenerbahçe ikincisini ise Tofaş kazandı.

EuroLeague fikstürünün aradan çıkmasının ve sakatların da yavaş yavaş iyileşmesinin ardından Fenerbahçe seride favori durumda.

Fenerbahçe Beko, ilk turda Tofaş’la karşılaşacak.

Anadolu Efes – Darüşşafaka

Bundan önceki sezon iki sezonun EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, bu sezon ne Avrupa’da ne Türkiye’de istediğini alamadı. Lacivert – beyazlılar normal sezonu 3. bitirebildi. Bu play-off yolculuğu, Panathinaikos’la anlaştığı söylenen Ergin Ataman’ın son dansı niteliğinde olacak. Efes’i başarıdan başarıya götüren sporcu grubu da son kupa şansını kovalayacak.

Son yılların istikrarlı takımlarından Darüşşafaka yine bir şekilde kendini play-off potasına atmayı başardı. Kadrosunda Doğuş Özdemiroğlu ve Ercan Osmani gibi kaliteli yerlileri bulunduran Daçka, Gabriel Olaseni ve Markel Starks gibi tüm lig maçlarında forma giyen istikrarlı uzunlara sahip. Vasilije Micic, Elijah Bryant, Rodrigue Beaubois gibi ismi şimdiden transfer söylentilerinde gezen oyuncularının yanı sıra Efes’in Daçka karşısındaki en büyük silahları Shane Larkin, Will Clyburn, Ante Zizic gibi oyuncuları olacak. Seri yarın akşam 18.00’de Sinan Erdem’de oynanacak maçla başlayacak. İkinci maç 31 Mayıs Çarşamba 18.00’de Volkswagen Arena’da. İki takım arasında oynanan normal sezon maçlarının ikisi de Anadolu Efes üstünlüğüyle sonlanmıştı.

Efes Ergin Ataman önderliğinde son bir dans yapmak isteyecek. Bu onları bir adım öne çıkarıyor.

Efes, normal sezonun son bölümünde Fenerbahçe Beko ve Türk Telekom’u mağlup ederek play-off aşamasına adım attı.

Karşıyaka – Bursaspor

Play-off eşleşmelerinde genellikle en çekişmeli seriler 4. ile 5. arasındaki seriler olur. Bu genelleme bu sezon Türk basketbolunda da geçerliliğini koruyacak. 2 maç kazananının turladığı ilk turda, hem ateşli taraftarı, hem kaliteli kadrolarıyla dikkat çeken iki ekip Karşıyaka ve Bursaspor kozlarını paylaşacak.

Ufuk Sarıca yönetimindeki Karşıyaka, bu sezon iç sahada yalnızca 2 maç kaybetti. Sezon boyunca 21 maç kazanan İzmir ekibi son yılların kendi adına en başarı sezonlarından birine imza attı. En son 2014-15 sezonunda şampiyon olan ekip, tarihinde ilk şampiyonluğun peşinde olacak Bursa’yla oynayacak. Karşıyaka, sezon ortasında Braian Angola’nın yanı sıra Errick McCollum, Angel Delgado, Jaylon Brown, Mindauskas Kuzminskas gibi kaliteli yabancıları kadrosunda bulunduruyor. Koç anlamında değişikliğe gitmeyip geçen sezondan beri istikrarlı biçimde Dusan Alimpijevic’le yoluna devam eden Bursa ise Derek Needham, Andrew Andrews, Zach Auguste, David Dudzinski gibi silahlarının yanında Onuralp Bitim gibi ligin en değerli yerli oyuncularından birine sahip. Seride ilk karşılaşma bu akşam 20.30’da İzmir’de. İkinci maç ise 30 Mayıs Salı 20.30’da Bursa’da oynanacak. İki takım arasında oynanan normal sezon maçlarından ilkini Karşıyaka, ikincisini Bursaspor kazandı. Karşıyaka ev sahibi avantajıyla bir adım önde olsa da bu seri her şeye gebe.

Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim - Ömer Kutluay...Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim – Ömer Kutluay…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.