Galatasaray şampiyonluğu Eryaman’da kutladı!

Galatasaray, tarihinin 23. şampiyonluğunu Ankaragücü'nü 4-1 mağlup ederek ilan etti. Son düdükle beraber teknik heyet, oyuncular ve hatta yönetimden Erden Timur, zaferi doyasıya kutladı.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Galatasaray, 2018-19 sezonundan sonra ilk defa şampiyon oldu. Cumhuriyetin 100. yılında zafere uzanan sarı-kırmızılılar 23. defa bu mutluluğu yaşadılar. Okan Buruk’undan, Mauro Icardi’sine; Kerem Aktürkoğlu’ndan Erden Timur’una kadar birçok farklı aktöre sahip bu zafer doyasıya kutlandı. Maç sonu Ankara Eryaman Stadyumu, adeta sarı-kırmızı bir şenlik alanına dönüştü.

Şampiyonluğun mimarı olan Okan Buruk, maçın hemen ardından ilk demecinde şu sözlere yer verdi: “Çok duygusal bir an yaşıyorum. Galatasaray teknik direktörü olarak ilk senemde şampiyon oluyorum. Taraftara çok teşekkür ediyorum. Çok farklı bir duygu, oyuncularıma da çok teşekkür ediyorum. Çok büyük oyuncularımız var. Umarım gelecek sene devamı gelir.”

Buruk, rekorlar kırdığı takımıyla geçirdiği ilk sezonda şampiyon oldu. Galatasaray’la futbolculuk kariyerinde 15 kupa kazanan teknik direktör, sarı-kırmızı çatı altında 16. kupasını kulübede aldı. 49 yaşındaki Buruk, Galatasaray’la hem teknik direktör hem de oyuncu olarak şampiyon olan ikinci isim oldu, bu başarıya ilk ulaşan kişi Hamza Hamzaoğlu’ydu. Okan Buruk, maçtan sonra Mauro Icardi tarafından taraftarın önünde omuzlarda taşındı. Bu görüntü adeta sezon boyunca en ön plana çıkan iki aktörün üzerlerinden baskıyı attığı anlar olarak kayda geçti.

Sezon boyunca Simge Sağın’ın Aşkın Olayım isimli şarkısını dillere pelesenk eden Mauro Icardi, şampiyonluk maçında attığı 2 golle belirleyici oldu. Oyuncu, maç sonu Okan Buruk’u omuzlarına alırken kendisi de milyonlarca Galatasaray taraftarının kalbinde yer edindi.

Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk, Mauro Icardi’nin omuzlarında.

Icardi şampiyonluk sonrası “Benim için çok özel bir yıldı. Buraya geldiğimde zaman bulmak ve gol atmak istiyordum. Bana olan güvenleri için teşekkür ederim. Buraya adım attığım andan itibaren amacım şampiyon olmaktı ve olduk. Amacımız şampiyonluktu ve sonunda buna ulaştık. Önümüzde Fenerbahçe derbisi var. Ona odaklanacağız. Sonra tatile gideceğim. Tatilden sonra göreceğiz. Başka bir kulüple kontratım var. Şartların konuşulması konuşuluyor. Ben burada çok mutluyum” diye konuştu.

Şampiyonluğun en büyük mimarlarından, onca büyük yıldızın arasında formasını kaptırmayıp son haftalarda formunu yükselterek zaferin önünü açan isimlerden Kerem Aktürkoğlu ise şampiyonlukla alakalı şunları söyledi: “Sonuna kadar hak ettik, çok mutluyuz. Galatasaraylı olmanın gururunu günlük hayatta bile yaşıyorum. Kupayı kaldıracak olmak bile benim için büyük bir mutluluk, gurur. Şampiyonluğumuz taraftarlarımıza armağan olsun. Sonuna kadar hak ettik.”

Transfer süreçlerine dahliyle birlikte sezonun ilk kahramanlarından Erden Timur ve Cim-Bom’un dinamosu Lucas Torreira ise sezon boyu takım ve yönetim üzerindeki baskıyı bu görüntülerle dışarı attılar. Galatasaray, yaşadığı şampiyonlukla beraber yaptığı yatırımın da karşılığını kupayla almış oldu.

Gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına giren, geçen sene kötü sezonun karı, bu sene de şampiyonluk yolculuğunun yıldızlarından olarak görünen Sacha Boey de zafer sonrası ilk olarak yakınlarını aradı ve sevinç dolu anlarını böyle paylaştı.

Galatasaray’ın bu şampiyonluğuyla birlikte kadronun en eski ismi olarak adını bir kez daha takım tarihine yazdırmayı başaran Muslera, yayıncı kuruluşla yaptığı röportajda kaçıncı kez mutlu sona ulaştığı sorusuna böyle yanıt verdi:

Savunmanın belkemiği Danimarkalı Victor Nelsson ise “Tüm yıl boyunca çalıştık, çabaladık ve amacımıza ulaştık. Çok mutluyum. Fenerbahçe’yi 3-0 yendiğimiz maç bu sezonun en unutulmaz maçıydı” diyerek duygularını aktardı.

Galatasaray’ın kanat oyuncularından Yunus Akgün ise “Çok zordu ama sonunda başardık. Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olduk. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı futbolcular şampiyon takım geleneğini sürdürdüler ve Okan Buruk’un basın toplantısını bastılar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.