Okan Buruk’tan Jesus’a: Hiçbir büyük ligde çalışmamış!

Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Okan Buruk, Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Buruk, transfer ve hakemlerle ilgili de konuşurken Jorge Jesus’un Süper Lig’le alakalı açıklamalarına da cevap verdi.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Okan Buruk, pek çok farklı konuda açıklama yaptı ve sezonu değerlendirdi.

Galatasaray, geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamladı ve 23. kez mutlu sona ulaştı. Bu başarının mimarı şüphesiz olarak onca yıldızın olduğu kadroya rekorlarla dolu sezon yaşatan Okan Buruk’tu. Buruk, zaman zaman eleştirildi ancak gemiyi limana yanaştırmayı başardı. Teknik direktörlük kariyerinin 2, toplamda 9. Süper Lig şampiyonluğunu yaşayan deneyimli isim bu alanda zirveye yerleşti. Buruk, Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, teknik direktörlüğe başladığından beri Galatasaray’ı beklediğini ancak doğru zamanda olması için duacı olduğunu söyledi. Buruk, sezon içinde oynanan Fenerbahçe maçlarıyla alakalı “Fenerbahçe’ye karşı iki maçı domine ettik. Çok farklı skorlar da çıkabilirdi. Kutlama öncesi Fenerbahçe’yi yenmek, sevinci iki katına çıkarttı” sözlerini dile getirdi.

Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe'yi pişman etti!Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe’yi pişman etti!

Buruk, transfer ettikleri isimlerin Süper Lig’in marka değerine olan katkısından bahsederek “Transfer ettiğimiz futbolcularla ilgili bir karakter analizi de yaptırıyoruz. Galatasaray’ın bu sezon getirdiği oyuncular ve oynadığı oyun Süper Lig’in marka değerini yükseltti” açıklamasında bulundu.

Buruk, hakem yönetimiyle alakalı konuştu. Eskiden 3-4 derbi yöneten hakem varken şimdi bu sayının düştüğünü söyledi. Öte yandan Türk hakemlerinin Avrupa’daki hakemler gibi kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyledi. Buruk, “Canınız yandığı için bağırıyorsunuz. Bir maçtaki hata, 3 puanını götürebiliyor. Başkanlar, teknik direktörler hakem hatasında görevini kaybedebiliyor. VAR teknolojisinin olduğu dönemde, hakemler sorumluluk almalı. Kendilerine güvenmeli. Yarı otomatik ofsayt sistemi de geliyor. Neredeyse yakında maçları robotlar yönetecek” şeklinde konuştu.

Galatasaray'da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandıGalatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, deprem bölgesindeki takımlarla alakalı alınan kararı da gerekçe göstererek ligin bir gerçekliği yok açıklaması yapmıştı. Jorge Jesus’un Türkiye Ligi’yle alakalı açıklamalarını hedef alan Okan Buruk, şunları dile getirdi: “Çok fazla lig görmüş bir adam değil. Avrupa’da hiçbir büyük ligde çalışmamış bir teknik adamın Türkiye’yi değerlendirmesi komik geliyor. Icardi, Mertens, Zaniolo değerlendirse anlarım ama Avrupa’da çalışmayan insanın, Türkiye Ligi’ni değersiz bulması komik geliyor. Sevilla maçlarına Fenerbahçe iyi oynadı, Türkiye Ligi’nde bu takım. Başarılı performans sergiledi. Sadece Jesus değil, Türkiye’ye gelen yabancı hocalar hep Türkiye’yi küçümsemiştir. Hiçbiri de başarılı da olamamıştır. Son 16 şampiyon Türk teknik adam! Türk teknik adamların başarısı da küçük görülmüştür. Bunu kırmamız gerekiyor. 16 şampiyonluk yeterli sayı.”

Fenerbahçe, sezon finalinde dağıldıFenerbahçe, sezon finalinde dağıldı

Okan Buruk, sözleşmesinin uzamasıyla alakalı “+1 varmış ve kulübümüz kullandı. Tekrar konuşacağız. Detayları görüşeceğiz. Kulübüme teşekkür ederim, ben de zaten devam etmek istiyordum” dedi.

Okan Buruk'a 10 milyon TL'lik jest... Sözleşme uzadıOkan Buruk’a 10 milyon TL’lik jest… Sözleşme uzadı

Galatasaray teknik direktörü, Suudi Arabistan’ın transferde yaptığı atağın süreçleri zorlaştırabileceğini söyledi. Muhabirlerin Joao Felix, Pierre Emerick Aubameyang, Youri Tielemans seviyesindeki oyuncularla ilgilenip ilgilenmediklerineyse “Net katkı sağlayacak önemli oyuncular alacağız. Önemli olan takıma katkı sağlayacak oyuncular. Hem fiziksel anlamda, hem de camiaya hava getirecek transferler yapmak istiyoruz. Bunu biz mantıklı bir şekilde yapıyoruz. Bu da çok önemli. Mantıksız paralarla önemli oyuncuları getirirsiniz, katkı sağlamaz. Erden Bey’in çalışmaları var. Bizim istediğimiz oyuncular üzerinden Erden Bey direkt görüşme yapıyor” dedi.

Dursun Özbek'ten Icardi müjdesi: Sponsor devredeDursun Özbek’ten Icardi müjdesi: Sponsor devrede

Buruk, santrfor bölgesinde ilk aşamada Bafetimbi Gomis ve Mauro Icardi’nin ayrılıklarının da sebebiyle Mustafa Muhammed’le çalışacaklarını söyledi. Oyuncularına teklif gelmesini normal bulan Buruk, hiçbir hocanın kadrosunun bozulmasını istemeyeceğini ve takviye yapmak isteyeceğini vurguladı. Buruk, “Sacha Boey, antrenman öncesi ve sonrasında ekstra çalıştı. Orta ile ilgili hep çalıştı. Nelsson ve Abdülkerim harikaydı. Barış Alper, Kazımcan, Berkan son maçı muhteşem oynadı. Yunus sezon içinde hep iyiydi. Az şans verebildik. Mevkisindeki oyuncular Rashica ve Zaniolo çok iyiydi. Sergio, Mertens, Oliveira çok iyiydi. Birçok oyuncuyu sayabiliriz ama aynı oyuncuların üstüne 3-4 takviye yaparak devam etmek önemli” değerlendirmesinde bulundu.

LGBT+ temalı forma giymeyen Mohamed'in cezası belli oldu!LGBT+ temalı forma giymeyen Mohamed’in cezası belli oldu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.