Buruk: Gaziantep FK’yı 10 kişiyken 2-1 yendim, benim o galibiyetim neden yok sayılsın?

Şampiyon Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk sezon değerlendirmesinde bulundu. Buruk, VAR hakemleri, kadrodaki oyuncular, deprem bölgesindeki takımlarla alınan kararlar gibi birçok farklı konuya değindi.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Okan Buruk'tan çarpıcı açıklamalar.

Galatasaray tarihinin 23. şampiyonluğunu kazanırken bunun en büyük mimarlarından biri teknik direktör Okan Buruk’tu. Buruk, bir gün Galatasaray’ın başına geçeceğini bildiğini yalnızca bu birlikteliğin doğru zamanda olmasını beklediğini, dün katıldığı TRT Spor yayınında yineledi.

Okan Buruk, şampiyon kadro kurulurken geçen seneden ders çıkarttıklarını şu sözlerle vurguladı: “Torrent varken takım, beklerken oynayabiliyordu ancak top ayağındayken yaratıcılık anlamında sıkıntı yaşıyordu. Türkiye’de tüm rakipler bekleyen taraf olduğu için bunu değiştirmek istedik. Bu kadroyu kurmada herkesin çok büyük emeği oldu.”

Erden Timur: “Haziranda transfer zor… Biz olmasak VAR kayıtları açıklanmazdı… İlkay umarım bir gün…”Erden Timur: “Haziranda transfer zor… Biz olmasak VAR kayıtları açıklanmazdı… İlkay umarım bir gün…”

Buruk, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın performanslarından da övgüyle söz etti: “Rakiplerimizin hakkını vermek istiyorum. Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş’ı başarısız olarak görmüyorum çünkü şampiyonluk puanları topladılar. Biz olağanüstü bir seviyeye ulaştığımız için şampiyon olduk.”

Torreira, Nelsson ve Boey’e ilgi var

Okan Buruk, ellerindeki bazı oyunculara ilgi olduğunu söyledi ve bu oyuncuların ayrılığının kendisini korkuttuğunu açıkladı: “Benim en büyük korkum elimizdeki oyunculardan faydalanamamak. Bazen giden oyuncunun yerine gelen oyuncu aynı katkıyı veremiyor. Torreira’ya, Nelsson’a, Boey’e ilgi var.”

Galatasaray'da Mauro Icardi sponsora bağlıGalatasaray’da Mauro Icardi sponsora bağlı

“VAR hakemlerinin kalitesini artırmak gerekiyor”

Sivasspor – Galatasaray karşılaşması yalnızca sarı-kırmızılılar için değil Türk futbolu için dönüm noktalarından olmuştu. VAR kayıtları ilk kez açıklanmıştı. Buruk, o maçla ve VAR hakemleriyle alakalı şunları söyledi: “Düz mantıkla baktığınızda VAR’ın hakem hatalarını çözmesi gerekiyor. Sivas maçında rakip gol attı, ver golü. Bu sefer beni de zan altında bırakıyorsun. Maç 1-1 olsa rakip daha çok çekilecek, benim kazanma ihtimalim artacak. Bana da zarar veriyorsun bunu yaparak. Bir de maçın 50. dakikası daha, benim o golü çıkartma şansım zaten çok yüksek. Belki de VAR hakemlerinin kalitesini artırmak gerekiyor.”

Galatasaray'ın Avrupa yolu: Kolay değil ama Şampiyonlar Ligi mümkünGalatasaray’ın Avrupa yolu: Kolay değil ama Şampiyonlar Ligi mümkün

Buruk: Benim hakkımı yiyorsun…

Galatasaray teknik direktörü, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin deprem bölgesindeki takımlarla alakalı alınan kararlara itirazlarıyla ilgili olarak “Lig bitti halen açıklamalar geliyor. Depremdeki birlikteliğimizi korumamız gerekiyor. Herkesin kendi adına haklı olduğu yerler var. Ben Gaziantep FK’yı 10 kişiyken 2-1 yendim, benim o galibiyetim neden yok sayılsın? Benim hakkımı yiyorsun bu düşünceyle. Bu felaket son 3 hafta kala da olabilirdi. O zaman baştan sonra puan durumu mu değişecekti?” sözlerini dile getirdi.

Galatasaray ve Beşiktaş bu kez de sosyal medyada karşı karşıyaGalatasaray ve Beşiktaş bu kez de sosyal medyada karşı karşıya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.