Rapçi kavgasında yeni cephe, Kolera da tartışmaya girdi: Sagopa şiddete meyilli bir hasta!

Rapçi Fuat ile Sagopa Kajmer arasındaki kavga yeniden alevlenmiş, Türkçe rap'in önde gelen iki ismi sosyal medya üzerinden küfürlü kavgalar etmişti. Tartışmada yeni cephe açıldı. Yeni taraf Sagopa'nın eski eşi rapçi Kolera...

Kültür Sanat 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Rapçi Fuat, Sagopa Kajmer, Ceza… Türkçe rap müziğin öncüsü olan bu isimler bir zamanlar birlikte şarkılar yaptı. Bunların belki de en meşhuru Ceza ile Sagopa Kajmer’in ‘Neyim Var ki?’ düetiydi. Ancak sonra ikilinin arası açıldı, bu kez birbirlerine diss attıkları (Diss, rap dünyasında atışma anlamına geliyor) şarkılar yapmaya başladılar.  Zaten rap dinleyicisi de bir şarkı nedeniyle araları bozulan Sagopa Kajmer ve Ceza arasında ikiye bölünmüştü. Bu tartışmada bir taraf daha vardı: Rapçi Fuat.

Üç isim kimi zaman şarkılarıyla birbirlerine karşılık verdi, kimi zaman sosyal medyadan birbirlerine zeytin dalı uzattı. Son dönemde aralarındaki gerginliğe dair bir paylaşım ya da şarkıları yoktu. Ta ki Fuat Ergin, Ali Biçim ve Mesut Can Tomay’ın ‘S.O.B.A Podcast’ isimli programına konuk olana kadar. Programın sunucularının Ergin’e “Sana rap’in üç büyüklerden biri desem hadsizlik etmiş olur muyum? Bir anda ‘iki Pushta’yı söylemeye başlar mısın?” sorusuna Ergin, Ceza ve Sagopa Kajmer’i kastederek “Yok asla söylemeye başlamam, ama yani onların hayattaki en büyük şanslarından biri benimle kıyaslanmak” yanıtı verdi.

Sagopa Kajmer ile Kolera 2006 yılında evlenmişti.

Yeni cephe: Kolera da kavgaya dahil oldu

Böylece Sagopa Kajmer ile Rapçi Fuat (Fuat Ergin) arasındaki kavga da yeniden alevlendi. Sosyal medyadan birbirlerine küfürlü paylaşımlar yapan iki rapçinin tartışmasına Sagopa Kajmer’in eski eşi, rapçi Kolera da (Esen Güler) dahil oldu.

Kolera ile Sagopa Kajmer 11 Ağustos 2005’te kendi plak şirketleri Melankolia Müzik’i resmen kurmuş, 2006 yılında da evlenmişlerdi.  İkili 2007’de düet bir albüm olan ‘İkimizi Anlatan Bir Şey’i Melankolia etiketiyle yayınladı. Bu, Türkiye’de bir kadın ve erkek rap sanatçısının birlikte çıkardığı ilk albümdü.

Kolera: Hem psikolojik hem fiziksel şiddet gördüm

Çift 2017’de ise evliliklerini bitirdiklerini duyurdu. İlk açıklama yollarını dostane şekilde ayırdıkları yönündeydi ancak boşanmanın ardından Kolera hem fiziksel hem de psikolojik şiddet gördüğünü açıkladı, dava açacağını duyurdu. Kolera’nın açıklamalarının ardından Sagopa açıklama yapmamış, ancak 2022’de yayınladığı albümünde yer alan bir şarkıyla Kolera’ya diss atmıştı.

Rapçi Fuat ile Sagopa’nın sosyal medyadaki kavgasında Fuat, Sagopa’yı kadına şiddet uygulamakla itham etmişti. Sagopa da “Karımı sadece sevdim, hiç elim kalkmadı. Kendisi en iyi bilir” ve “çocuk dövmedim” tweetlerini paylaşarak bu gönderiyi iddiayı yalanladı. Kolera tam da bu noktada tartışmaya dahil oldu. Duruşma tutanağını paylaşarak “Arkadaşlar bu adam ağır madde bağımlısı paranoyak ve şiddete aşırı meyilli bir hastadır” dedi.

Kolera, sosyal medyadan tutanakları paylaştı

Kolera’nın paylaşımları bununla da kalmadı. Bir başka tutanak daha paylaşarak çocuk dövmediğini söyleyen Sagopa’nın “Vurduğum için pişmanım” dediği ifadesini paylaştı. Bir başka paylaşımında ise şiddet gördüğünü açıkladığında buna inanmayanlara yanıt verdi: “(…) Hepiniz gördünüz kırık omurgalarımın raporlarını, 3,5 saat ameliyatta kaldım dokuz dişimin kökü yok, dava etmedim diye artistlik yaptınız. Sizin mi ailenizi Kürt aşiretlerine taratmakla tehdit ettiler? Abim, babam katil mi olsaydı!”

Sagopa Kajmer dün Fuat ile tartışmalarının ardından takipçilerinin sorularına yanıt vermeye devam ediyor. Ancak Kolera’nın iddiaları için herhangi bir paylaşım yapmadı. Rap dünyasında tartışma yeni isimlerin eklenmesiyle devam edecek, ortaya atışmalı şarkılar çıkacak mı, bekleyip göreceğiz.

Bu kez de rapçi kavgası: Fuat ve Sagopa küfürlü atıştıBu kez de rapçi kavgası: Fuat ve Sagopa küfürlü atıştı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.