Kariyer bitiren öpücük… FIFA cezayı onayladı

FIFA, İspanya'nın kadınlarda Dünya Kupası şampiyonu olduktan sonra futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpen eski federasyon başkanı Luis Rubiales'e verilen üç yıl men cezasını onadı.

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Luis Rubiales, Hermoso'yu kupa seremonisinde dudağından öptü.

Eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales, geçen yaz ülkesinin şampiyon olduğu FIFA Kadınlar Dünya Kupası finali sonrasındaki madalya töreninde milli futbolcu Jennifer Hermoso’yu dudağından öptü. Bu olay sadece İspany’da değil bütün dünyada infial yarattı. Hermoso, Rubiales gitmediği sürece milli takım forması giymeyeceğini açıkladı.

Baskılar artınca başta direneceğini söyleyen Luis Rubiales istifa etmek zorunda kaldı. FIFA da dosyayı inceledi ve İspanya Futbol Federasyonu’nun eski başkanına üç yıl futboldan men cezası verdi. Rubiales bu kararı temyiz etti.

İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!

Temyizin sonucu da belli oldu. FIFA, Rubiales’e verilen üç yıl men cezasını onadı. Yapılan açıklamada, “FIFA Temyiz Komitesi, duruşma sonrasında Luis Rubiales’in temyiz başvurusunu reddetmeye ve cezayı onamaya karar vermiştir” denildi. Rubiales’in kararı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) götürme hakkı bulunuyor.

Rubiales: Diplomatik davranmalıydımRubiales: Diplomatik davranmalıydım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.