Fenerbahçe, Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor deplasmanında

Süper Lig'de haftaya lider giren Fenerbahçe, 24. hafta maçında Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı altı maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Antalyaspor'a konuk olacak.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor'u konuk ediyor.

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Ligin zirvesinde bulunan Fenerbahçe de bu yolda hata yapmak istemiyor. Kanarya’nın bir sonraki durağı Antalya. Sergen Yalçın’ın Nuri Şahin ayrılığı sonrası başa geldiği Antalyaspor, o günden bu yana yenilmiyor. Akdeniz ekibinin amacı bu seriyi haftaya lider giren rakibi karşısında sürdürmek. Başkan Sinan Boztepe de maç öncesi açıklamalarında “Fenerbahçe’yi puansız göndermek istiyoruz” diyerek bu isteği yineledi.

Ancak Antalyaspor’un karşısında 3-2’lik Trabzonspor mağlubiyeti sonrası 12 maçtır kaybetmeyen bir Fenerbahçe olacak. Kanarya transferde hareketli günler geçirdi. MKE Ankaragücü maçının ardından milli futbolcu Çağlar Söyüncü’yü kadrosuna kattığını duyuran Fenerbahçe, hafta içinde Bartuğ Elmas’ı EMS Yapı Sivasspor’a, Emre Mor’u VavaCars Fatih Karagümrük’e ve Miguel Crespo’yu da İspanya ekibi Rayo Vallecano’ya kiraladığını açıkladı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Fred’in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası’nda Nijerya forması giyen Bright Osayi-Samuel bu maçta takımlarını yalnız bırakacak.

Cengiz Ünder: Yedek kalmayı sorun etmiyorumCengiz Ünder: Yedek kalmayı sorun etmiyorum

Kent geri döndü

Jayden Oosterwolde’nin kart cezasını çektiği Ankaragücü karşılaşması sonrası kadroya döneceği Kanarya’da Alexander Djiku ve Michy Batshuayi sarı kart görmeleri halinde Alanyaspor karşısında forma giyemeyecekler.

Altınordu altyapısından yetişip Avrupa’ya transfer olan Çağlar Söyüncü, teknik direktör İsmail Kartal’ın şans vermesi durumunda kariyerinde ilk kez Süper Lig mücadelesinde forma giyecek. Bir süredir ayrılığı gündemde olan hatta r-transferin son gününde Lazio’ya gitmesi konuşulan Ryan Kent ise bir süre sonra kadroda yer aldı. Süper Lig’de gol kralı konumunda bulunan Edin Dzeko da dört maçtır süren suskunluğunu bozmaya çalışacak. Dzeko son olarak ilk yarıda hat-trick yaptığı 7-1’lik Konyaspor maçında gol atabilmişti.

Fenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig'i katladıFenerbahçe ve Galatasaray tribünde de Süper Lig’i katladı

Fenerbahçe ve Antalyaspor daha önce 55 kez karşılaştılar. Bu maçların 36’sını Fenerbahçe kazanırken Antalyaspor sekiz galibiyet alabildi. 11 maç berabere biterken sarı-lacivertli ekip bu maçlarda 100 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 47 gol gördü.

İki ekip Antalya’da 27 maç oynadı. Sarı-lacivertliler bu karşılaşmaların 13’ünden galibiyetle ayrılırken, Akdeniz ekibi ise 5 maçta 3 puana uzandı. 9 mücadelede ise kazanan çıkmadı. Fenerbahçe iki takım arasında oynanan son 10 maçtan altısını kazanırken bir kez kaybetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.