Bordeaux’ya bir darbe daha! Daha da alt lige düşürüldü

Finansal olarak zor bir dönemden geçen Fransa'nın köklü kulüplerinden Bordeaux Ligue 2'den Ulusal Lig'e düşürüldü. Yönetim karara itiraz etmeyecek.

Spor 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bordeaux yönetimi, küme düşme kararına itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Bordeaux oldukça zor günler yaşıyor. Finansal borçlar sebebiyle satışa çıkarılan kulübün satışının iptal olması sebebiyle Fransız ekibi kabus gibi bir senaryo yaşamaya başladı. Ligue 1’de mücadele ettiği 2021-2022 sezonunun sonunda finansal sorunlar nedeniyle alt lige düşürülen Bordeaux aynı cezayla bir kez daha karşı karşıya kaldı. Kulüp borçları nedeniyle Ligue 2’den Ulusal Lig’e (3. Lig) düşürüldü. Bordeaux geçen sezon Ligue 2’yi 50 puanla 12. sırada tamamlamıştı.

Kulüpten yapılan açıklamada Finansal Kontrol Departmanı tarafından verilen cezaya itirazın geri çekildiği ve lig düşürme yaptırımının kabul edildiği belirtildi. Gelişmelerle ilgili açıklama yapan Bordeaux efsanesi Alaine Giresse “Üzücü, hayal kırıklığı, hayal edilemez. Her şey… Bir kulübün inişleri ve çıkışları olabilir. Biz düşmemek için oynadık. Ama şimdi bunun ötesine geçtik. Çok ama çok dipteyiz. Bunun bu kulübün başına gelebileceğini düşünmemiştim. Kaçınılmaz olarak kötü seçimlerden oluşan bir döngü vardı ve geldiğimiz nokta bu. Her açıdan hatalıyız” dedi.  Son olarak 2008-2009 sezonunda Ligue 1’de şampiyon olan Bordeaux’nun dört Fransa Kupası, üç Fransa Lig Kupası ve iki Fransa Süper Kupa’sı bulunuyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray ile unutulmazlar maçlar

Alain Giresse, Jean Tigana gibi dönemin yıldız oyuncularını kadrosunda bulunduran Bordeaux 1985-86 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Fenerbahçe ile eşleşmişti. Fransa’daki ilk maçı 3-2 kazanan sarı lacivertliler İstanbul’da 0-0’lık skorla turu atlamış ve o dönem için büyük bir sürpriz yapmıştı.

2008-2009 sezonunda da Bordeaux ile Galatasaray Avrupa Ligi son 32 turunda eşleşti. İlk maç Fransa’da 0-0 sona ermiş, Galatasaray İstanbul’da son dakikada Sabri Sarıoğlu’nun attığı golle rakibini 4-3 yenerek tur atlamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.