Antalya’da sahile yine ceset vurdu: Bileğinde Atatürk dövmesi var

Antalya'da Konyaaltı Sahili açıklarında bir erkek cesedi daha bulundu. Bu son bir ayda Antalya sahillerine vuran dokuzuncu ceset oldu. Cesedin bileğinde 'Mustafa Kemal Atatürk' yazılı dövme tespit edildi.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Antalya’nın Konyaaltı Sahili açıklarında üstünden kimlik çıkmayan 25-30 yaşlarında erkek cesedi bulundu. Konyaaltı ilçesinde sabah saatlerinde şantiye işi yapan işçiler sahilden iki metre uzakta suda hareketsiz duran birini görünce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Kısa sürede olay yerine ekipler sevk edildi.

Antalya'da sulama kanalında ceset bulunduAntalya’da sulama kanalında ceset bulundu

Bileğinde Atatürk dövmesi

Olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıcı sudaki kişiyi kıyıya çıkarttı. İncelemede üstünden kimlik çıkmayan 25-30 yaşlarındaki erkeğin hayatını kaybettiği belirlendi. Kıyıya çıkartılan cesedin üst kısmının çıplak olduğu, bileğinde ‘Mustafa Kemal Atatürk’ yazılı dövme olduğu tespit edildi. Cenaze Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Son bir ayda dokuzuncu ceset

Antalya’da son bir ayda kıyıya vuran ceset sayısı son cenaze ile dokuz oldu. 17 Ocak’tan bu yana Alanya’da bir, Manavgat ve Serik’te üçer, Aksu’da bir ve Konyaaltı Sahili’nde bir olmak üzere toplam dokuz ceset bulundu.

Cesetlerden birinin Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan 18 yaşındaki M.Ş.E’a ait olduğu belirlenmiş ve ailesine teslim edilmişti. Yapılan resmi açıklamalarda cesetlerin Kıbrıs açıklarında battığı değerlendirilen göçmen teknesindeki kişilere ait olduğu öngörülmüştü.

10Haber’den Hazar Dost Akdeniz kıyılarına vuran cesetlerin batan bir göçmen teknesindekilere ait olduğunu yazmıştı. Lübnan ile Suriye arasından Kıbrıs’a gitmek üzere hareket eden ve içinde 90 mülteci taşıyan tekne yolda batmıştı. Görüntüler 10Haber’de yayınlanmıştı.

Akdeniz sahillerine göçmen cesetleri vuruyor: Antalya’dan sonra şimdi de KKTCAkdeniz sahillerine göçmen cesetleri vuruyor: Antalya’dan sonra şimdi de KKTC

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.