Hastane randevularında yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aylardır alınan ama gidilmeyen hastane randevularıyla savaşıyor. Bakan Koca dün yeni bir uygulamaya geçeceklerini, randevu teyidi isteyeceklerini açıkladı.

Sağlık 17 Nisan 2024
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aylardır devlet hastaneleri için telefonla veya internet üzerinden alınan ama gidilmeyen randevularla savaş halinde. Bakan Koca önceki günkü kabine toplantısının ardından bu konuda yeni bir uygulamaya gideceklerini açıkladı.

Kabine toplantısı çıkışı gazetecilerle sohbet eden Koca en önemli sorunlardan birinin hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunları olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“İl, hastane ya da branş bazında yaşanan sorunları biliyoruz. Bununla ilgili hastane yöneticilerimiz de yoğun çalışma içerisinde. Sorun yaşadığımız branş ve hastaneleri tek tek çalışıyoruz. Artan bir talep var. Buna karşılık kapasitemizi de artırıyoruz. Hekim sayımızın artan talebi karşılaması da son derece önemli. Bu bakımdan yetiştirmemiz gereken hekim ve uzman hekim sayısı çok önemli.”
Randevularda yeni dönemdeki değişikliği de açıklayan Fahrettin Koca “Randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu almasını kısıtladık. Bu durum randevu sadakat oranını artırdı. Ancak randevu alanların son dakikaya kadar randevu iptal edebilmesi mümkündü. Son anda da olsa randevusunu iptal edenler kısıtlanmıyordu. Bu durumda kısıtlı duruma düşmemek için randevusuna gelmeyecekse bile son anda iptal edenlerin oranında artış oldu. Bu durumda o kapasite yine kullanılamaz durumda kalıyor. 25 milyon tekil vatandaş 81 milyon randevusunu son dakikalarda iptal etmiştir. Bu boşluklara yeni randevu veremediğimiz için 17 milyon randevu kapasitesi atıl kalıyor. Atıl kapasiteyi kullanabilmek için buna karşı ‘randevuma geleceğim’ onayı alacağız. Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün 23.59’a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz” dedi.

Bakan Koca nisan ayını işaret etti: Randevuya gelmeyenler için düzenleme yaptıkBakan Koca nisan ayını işaret etti: Randevuya gelmeyenler için düzenleme yaptık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.