Homm Bitkisel Ürünler Hakkındaki Haberler Hakkında

Cevap Hakkı : Homm Bitkisel Ürünler Hakkındaki Haberler Hakkında

Gündem 26 Nisan 2024

Sayın Okurlarımız, Homm Bitkisel Ürünler temsilcileri 1 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan haber hakkında cevap haklarını kullanmak istemişlerdir.

1 Ocak 2024 tarihinde yayımlanan haberde, Homm Bitkisel Ürünler ve temsilcileri ile ilgili yapılan haberde yer alan iddiaların yanlış olduğunu, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını net bir şekilde belirtmek isteriz.

Homm Bitkisel Ürünler’in ilgili dosyada anılmasının tek nedeni diğer grup firması Norm Bitkisel’in Polatlar dosyası kapsamında Polatlar’ın en yüksek meblağlı ürün tedariki yaptığı üretici firmanın Norm Bitkisel olmasıdır. Yaptığımız araştırmalarda Homm Bitkisel’in grup firması Norm Bitkisel’in tek müşterisinin Polatlar olmadığı, firmanın hali hazırda ana faaliyet konusunun zaten kozmetik, deterjan, gıda ve gıda takviyeleri üretimi olduğu, sektörde kaliteli ürünlerin fason olarak üretilmesinde, pratik ve deneyimli yapısı nedeni ile pek çok firma tarafından tercih edilmekte olduğu aşikardır.

Norm Bitkisel Ürünler’in kuruluş süreci ve ortaklık yapısı hakkındaki yanlış anlamaları düzeltmek isteriz. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına bakıldığında kuruluş aşamasından beri firma hissedarı olan Şeyda Yenigün’e haberde belirtilen tarihlerde yapılan bir devir işleminin olmadığı görünmektedir.

Ayrıca, Homm Bitkisel Ürünler’in doğrudan satış sektöründe Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da faaliyet gösterdiği ve Almanya’da da faaliyete geçmek üzere olduğu doğrudur. Ancak, Polatların raporunda bahsi geçen Azerbaycan uyruklu kişi ve kurumlarla firmanın hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.

Lüks Araçların otel toplantılarında hediye edildiği iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Bu araçlar, bağımsız temsilcilere düşük peşinat ile taksitlendirilmiş ve kesinlikle hediye edilmemiştir. Ayrıca, Erdem Saruhan’ın firmanın şirket ile ilişkisi, Norm Bitkisel’e üretim yaptıran müşteriler ile iş ilişkileri çerçevesinde olup, haberde yanıltıcı cümleler kullanılmıştır.

Ne yazık ki yapılan haber nedeniyle yasalara uygun bir firma hakkında yanlış algı oluşturabilecek ifadelere yer verilmiş ve farklı sosyal medya mecralarında ve yayınlarında yapılan bu haber kullanılarak algı oluşturulmasına sebebiyet verilmiştir.

Tüm bu doğrular ışığında, Homm Bitkisel ve Norm Bitkisel firmalarının, çalışanlarının ve bağımsız temsilcilerinin, firma sahibi Şeyda Yenigün ve Çetin Yenigün’ün hem şahsi hem ticari itibarı hakkında yanlış anlamaların düzeltilmesini ve kamuoyuna doğru bilgilerin ulaştırılmasını sağlamak adına ilgili habere karşı cevap hakkımızı kullanmaktayız. Firmanın itibarını korumak adına, gerçeklerin aydınlatılması ve yanlış algıların düzeltilmesi için gösterdiğiniz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.