Tokat ve Yozgat’ta depremde 10 bina yıkıldı, 20 ağır hasarlı yapı var

İki gün önceki 5,6'lık deprem nedeniyle Tokat ve Yozgat'ta 10 bina yıkıldı. 20 bina ise ağır hasar gördü. Ancak incelemeler sürüyor. İki ilde 500'ün üzerinde hasar ihbarı var.

Gündem 20 Nisan 2024

İki gün önce Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem şehirde hasara ve paniğe neden oldu. Eğitime bir gün ara verildi. Yapı stokunun çürüklüğü ise uzmanları isyan ettirdi.

Bölgede inceleme yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu Tokat’ta beş binanın yıkıldığını, 15 binanın ağır hasar gördüğünü söyledi. Ayrıca Yozgat’ta da beş binanın yıkıldı beşi de ağır hasar gördü.

Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Tokat ve Yozgat’ta ağırlıklı olarak hasar gören yapıların yine 1999 öncesi binalar olduğunu tespit ettik. Bunların çoğunlukla 40- 50 yıl öncesine ait kerpiç, yığma yapılar, mühendislik ve fen hizmetlerinden yoksun olarak yapılmış binalar olduğunu görüyoruz. Tokat’ta şu ana kadar 500 ihbar aldık. Biz de yapılan ihbar doğrultusunda teknik ekiplerimizle yerinde incelemelerimizi sürdürüyoruz. Bakanlığımız teknik heyetlerince 50 yapı incelenmiş olup; 5 yıkık binada 8 bağımsız bölüm, 15 ağır hasarlı binada 23 bağımsız bölüm, az hasarlı 20 binada 45 bağımsız bölüm, 10 hasarsız binada ise 30 bağımsız bölümün tespiti yapıldı.”

Diğer yandan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da şu ana kadar 147 ev, 14 ahır ve 8 camiden hasar ihbarı aldıklarını söyledi.

Tokat'ta üst üste küçük depremler: Halk sokakta, okullar tatil, uzmanlar isyandaTokat’ta üst üste küçük depremler: Halk sokakta, okullar tatil, uzmanlar isyanda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.