Goran Bregoviç Oktoberfest için İstanbul’a geliyor

Münih'in ünlü Oktoberfest etkinliği İstanbul'a taşınıyor. 14-15 Ekim tarihleri arasında Volkswagen Arena'da gerçekleşecek olan festivalde Göksel ve Hey Douglas'ın yanı sıra Balkan müziğinin iki önemli isimi Goran Bregoviç ve Shantel de yer alacak.

Kültür Sanat 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Goran Bregoviç günümüzde Balkan müziğinin en önemli isimleri arasında gösteriliyor.

Almanya’nın en ünlü etkinliklerinden Oktoberfest, İstanbul’a taşınıyor. 14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin mekânı ise Volkswagen Arena. Tam adıyla +1 Oktoberfest, katılımcılara iki gün boyunca müzik dolu bir program vaat ediyor. Festival, uluslararası alanda çok sevilen isimleri İstanbul’da ağırlayacak. Bu isimler arasında Balkan müziğinin simge iki müzisyen de yer alıyor.

Sonbaharın en ünlü buluşmalarından biri olarak Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşen ve şehre çok sayıda ziyaretçinin gelmesine vesile olan festivalin İstanbul ayağında konser verecek isimler arasında Goran Bregoviç var. Balkan müziğinin simge isimlerinden biri olan Bregoviç, Oktoberfest kapsamında Volkswagen Arena’da, İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. ‘Arizona Dresam’, ‘Çingeneler Zamanı’ ve ‘Yeraltı’ gibi unutulmaz Emir Kusturica filmlerinin müziklerine de imza atan Bregoviç, müzik kariyerinde ismini Yugoslavya’nın dünyaca ünlü rock topluluğu Bijelo Dugme ile duyurmuştu. Grubun gitaristi olarak ön plana çıkan Bosnalı müzisyen sonrasında yöneldiği solo kariyerinde rock altyapılı müzikler yerine daha çok Balkanların karakteristiğini yansıtan işlere imza atmaya başladı.  Sezen Aksu ile 1997 çıkışlı ‘Düğün ve Cenaze ‘ albümün çıkaran Goran Bregoviç Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine sahip.

14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Oktoberfest’in bir diğer önemli ismiyse Shantel. Tıpkı Bregoviç gibi Balkanlar ile özdeşleşen isim, Türkiye’de sık sık konser vermekte. ‘Disko Partizani’ ile bir dönem İstanbul’un her köşesinde, her arabasında dinlenen Shantel, Avrupa’ya Balkan ve Türk müziğini tanıtıyor. Almanya’da yaşayan müzisyen, Spotify verilerine göre dünya genelinde en çok İstanbul, İzmir, Amsterdam, Berlin ve Münih’te dinlenmekte. Hem Goran Bregoviç hem Shantel, festivalin ikinci günü olan 15 Ekim Pazar sahnede olacak.

Oktoberfest kapsamında izleyiciyle buluşacak isimler arasında yer alan bir diğer müzisyen Hey! Douglas. Mode XL ile adını duyuran müzisyen, 70’li yılların saykodelik, funk ve soul şarkılarını güncel alt yapı ile tekrar düzenleyerek geniş bir hayran kitlesine erişti. Festivalin bir diğer yıldız ismi de Göksel. Türkiye’nin en sevilen seslerinden biri olan Göksel, Volkswagen Arena’daki bu özel festivalin açılışında yer alacak.

Hans Zimmer bir dönem çalıştığı BBC Stüdyolarını satın aldıHans Zimmer bir dönem çalıştığı BBC Stüdyolarını satın aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.