Simge Sağın: Aşkın Olayım’ı albüme son anda koymuştum

'Aşkın Olayım' şarkısı yıllar sonra gündeme gelen ve milyonlarca kez dinlenen Simge Sağın şarkısının hikayesini anlattı: "Şarkı son dakika albüme girmişti. Onur (Özdemir) eve gelip gitarla bana ‘Aşkın Olayım’ı çaldı, delirdim. 'Bu şarkı albüme girecek' dedim. Öyle girdi albüme."

Kültür Sanat 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

‘Aşkın Olayım’ şarkısı milyonlarca dinlenen Simge Sağın yeni şarkısı ‘Harcandıkça’ ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Sağın bu vesile ile Hürriyet Pazar ekinden Hakan Gence’ye verdiği söyleşide ‘Aşkın Olayım’ın hikayesini de anlattı: “Bu, kaderimde yaşamam gereken bir başarı hikâyesiymiş. Şarkı son dakika albüme girmişti. Onur (Özdemir) eve gelip gitarla bana ‘Aşkın Olayım’ı çaldı, delirdim. ‘Bu şarkı albüme girecek; isterse albüm geciksin, dünya yansın, umurumda değil’ dedim. Israrla şarkıyı koydum. İnsanların iyi şeyleri zamanla fark ettiklerini gördüm. Dijital müzik platformlarında, YouTube’da trendlere girip milyonlarca kişiye ulaştı. Stadyumlarda çalındı. Siyasiler kullandı. Önüne geçilemez bir hal aldı.”

Icardi ile hiç tanışmadım

Şarkıcı, Galatasaraylı futbomcu Icardi ile sosyal medyada takipleşme hikayesini de şöyle anlattı: “Önce beni takibe aldı, sonra beni etiketleyip paylaşım yaptı. Ben de ardından onu takibe alıp paylaşımına teşekkür ettim. Bu kadar yani yaptığımız şey. Ama bu durum insanları çok heyecanlandırdı sanırım. Kendisiyle hiç tanışmadım, sadece ekrandan biliyorum. Çok başarılı bir futbolcu, evli ve çocukları var. Bu konuyla ilgili söyleyeceğim şey şu: Bahsedilen kişi zaten evli biri, insanların bunu böyle meşrulaştırıp normal bir şeymiş gibi bana sormaları çok garibime gidiyor. Arkadaşlarım da dahil, yakın çevrem de bunu soruyor, bu bana ters geliyor. Normal bir şey değil bu. Ayrıca benim şarkım sadece Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş’a ait değil, herkese ait. Şarkının her yerde çalması bana gurur verir.

'Aşkın Olayım' tribünlerin marşı haline geldi, Spotify'da 100 milyon dinlenmeyi geçti!‘Aşkın Olayım’ tribünlerin marşı haline geldi, Spotify’da 100 milyon dinlenmeyi geçti!

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.