CHP’li belediye başkanı tutuklandı

Manisa Kula'nın CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez makamında iki kişiyi dövdüğü iddiasıyla koruması ve şoförü ile birlikte gözaltına alındı. Koruma ve şoförünün ardından Başkan Dönmez de tutuklandı.

Siyaset 1 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kula Belediye Başkanı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa’nın Kula Belediye Başkanı CHP’li Hikmet Dönmez 27 Haziran’da saat 17.00 sıralarında belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri Murat Uygur ve Halit Dolma’yı belediyeye çağırdı. Uygur ve Dolma’nın Kula Belediyesi’nin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve esnafı dolandırdığı iddiasıyla Başkan Dönmez firmayla sözleşmesini feshetmek istedi.

Bunun üzerine çıkan tartışmada firma yetkilileri ile Başkan Dönmez birbirine girdi. Sesleri duyarak içeri giren Başkan Dönmez’in koruması Rıza Gidiş şoförü Mustafa Onur Aksoy Uygur ve Dolma’yı makam odasından çıkardı.

CHP, Manisa Saruhan'a adayını 8 dakika geç bildirdi, 'Elektrikler kesildi' dediCHP, Manisa Saruhan’a adayını 8 dakika geç bildirdi, ‘Elektrikler kesildi’ dedi

Firma yetkilileri Başkan Dönmez’in makam odasında dövüldüklerini söyleyerek polise başvurdu. Başkan Dönmez, şoförü Aksoy ve koruması Gidiş gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Aksoy ve Gidiş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başkan Dönmez’in ifadesinde sözleşmesi feshedilmek istenen firma yetkilileri ile odada baş başa görüştüğünü ve firma yetkililerinin kendisine saldırması üzerine koruma ve şoförünün olaya müdahale ettiğini söyledi. 

Kula Devlet Hastanesi’nden darp raporu aldıktan sonra emniyete giderek firma yetkililerinden şikayetçi olan Başkan Dönmez Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek “Adli sürecin devam etmesinden dolayı soruşturmaya zarar vermemek için açıklamamızı büyük bir titizlik ve hassasiyetle yapmaktayız. Yaşanan vahim olaylar nedeniyle büyük üzüntümüzü ifade ederken bahse konu iddialara ilişkin yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız. Sürecin adil yürütülmesi adına hukuk birimimiz soruşturmayı takip etmektedir” dedi.

 

Özgür Özel'in Manisa Barış Eczanesi’nden CHP’nin 12’nci katına yolculuğuÖzgür Özel’in Manisa Barış Eczanesi’nden CHP’nin 12’nci katına yolculuğu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.