YSK, İYİ Parti’nin Ordu seçimleri için olağanüstü itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti'nin Ordu'da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itirazını reddetti.

Siyaset 13 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı AK Parti’nin adayı Mehmet Hilmi Güler yüzde 40,07 oyla kazanmıştı. İYİ Parti adayı Enver Yılmaz yüzde 36,53’le ikinci sırada yer alırken, CHP adayı Zekai Sana yüzde 16,58 oranında oy almıştı.

Güler ile Yılmaz arasındaki oy farkı 16 bin 138’di.

Sonuçların ardından İYİ Parti’nin adayı Yılmaz, Ordu’da yapılan seçimlerde sandık kurulu başkanlarının siyasi parti üyesi olduğunu tespit ettiklerini belirterek seçimin yenilenmesi çağrısında bulundu. Yılmaz bazı sandıklarda mühürlerin çöpe atıldığını ve oy çuvallarının ağzının açık olduğunu belirterek ‘tam kanunsuzluk’ halinin bulunduğunu belirtmişti.

Bunun üzerine İYİ Parti Ordu’daki seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik itiraz dilekçesini 9 Nisan’da YSK’ya teslim etti. Dilekçede itirazlara ‘bazı sandık başkanlarının siyasi parti üyesi olması’, ‘geçersiz oyların tamamının çift mühürlü olması’ ve ‘katlama izi olmayan oy pusulalarının bulunması’ gerekçe gösterilmişti.

Dünkü toplantısında İYİ Parti’nin itirazını görüşen YSK, başvuruyu reddetti.

Karara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tepki geldi. Akşener şunları söyledi: ”Seçim şaibelerine karşı bu kadar istikrarlı olarak; adaletsiz, ciddiyetsiz ve basiretsiz kararlar veren bir Yüksek Seçim Kurulu, bizden başka hiçbir ülkeye nasip olmamıştır… 98 bin oyun geçersiz olduğu, kullanılmayan zarf ve oy pusulalarının havalarda uçuştuğu, sandıkların başında “partili” devlet memurlarının bulunduğu ve daha birçok garabetin kanıtlarla ortaya konulduğu Ordu seçimlerine yönelik tüm itirazlarımıza, YSK bugün ret kararı vermiş… YSK, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Enver Yılmaz’ın sandıkta milletimizden aldığı helali, hırsızların masasına haram olarak sunmuştur. Kendini hâlâ millet iradesinden üstün görenlere bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Doğruların elbet bir gün ortaya çıkmak, hakkın da elbet bir gün sahibini bulmak gibi çok güzel bir huyu vardır…”

Akşener çekiliyor: İyi Parti’de liderlik yarışı başladı, kulisler hızlandıAkşener çekiliyor: İyi Parti’de liderlik yarışı başladı, kulisler hızlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.