2025 Afrika Uluslar Kupası da ertelenebilir

2023 Afrika Uluslar Kupası, iklim şartlarının çıkarabileceği nedenlerden ötürü yaz aylarında yapılması planlanmasına rağmen 2024 kışına alındı. 2025 Fas da Kulüpler Dünya Kupası'na takılıp 2026'ya ertelenebilir.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Afrika Uluslar Kupası'nda bu kez FIFA engeli.

Afrika Uluslar Kupası, sezon ortası yapılması açısından hem kulüpleri hem de futbolcuları zorlayan bir yapıya sahip. Güney yarım kürede bulunan, iklim şartlarının yaz aylarında fazlasıyla zorlu olduğu ülkelerde yapılan bu turnuvanın kış aylarından gerçekleştirilmesi bir bakıma zorunluluk. Nitekim 2023 yazında Fildişi Sahili’nde yapılması planlanan turnuva, 2024 kışına ertelendi ve birçok futbolcu ülke takımlarının yolunu tuttu.

Afrika futbolunun yönetim organı AFCON, bu turnuvanın yaz aylarına denk gelmesi kulüpler ve oyuncuların benzer mağduriyetleri yaşamaması için karar aldı ve bu karar doğrultusunda 2025 yılındaki kupayı da Fas’a yaz aylarında düzenlenmesini planlayarak verdi. Ancak tıpkı Fildişi Sahili’ndeki turnuva gibi Fas’taki turnuva da 2026 kışına ertelenebilir. Bunun sebebi de FIFA’nın duyurduğu yeni turnuva.

Dünya futbolunun yönetim organı FIFA, 2025’ten itibaren yaz aylarında farklı kıta federasyonlarından 32 kulübün katılımıyla Kulüpler Dünya Kupası’nın düzenleneceğini açıkladı. Turnuvanın ilk versiyonu 25 Haziran – 25 Temmuz tarihleri ABD’de sahne alacak. AFCON Başkanı Motsepe “Motsepe, “Uluslar Kupası’nın turnuva için en uygun ve elverişli zamanda yapılmasını istiyoruz, tarihler konusunda FIFA ile görüşmelerimiz devam ediyor.” devam ediyor açıklamasını yaptı.

Asya Kupası'nda kısır başlangıçAsya Kupası’nda kısır başlangıç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.