3.3 milyon TL’lik maçta Başakşehir Trabzonspor’u üçledi

Başakşehir, Süper Lig’in son maçında konuk ettiği Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla ligi rakibinin önünde 5. bitiren Boz Baykuşlar, sezonu 5. sırada bitiren takıma verilen 6 milyon 600 bin TL’nin sahibi oldu. 6. Trabzon, 3.3 milyon TL kazandı.

Spor 7 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Başakşehir Trabzon'u yendi kasayı doldurdu.

Süper Lig’de kapanış haftasının ilk günü Başakşehir – Trabzonspor karşılaşmasıyla bitti. Avrupa kupaları için iddiası kalmayan iki takım, galibiyet primi ve 5. sıra için mücadele etti.

Maçın açılış golü 34. dakikada Deniz Türüç’ün ayağından geldi. Türüç, kendine has uzak mesafeli gollerinden birine imza atarak takımını öne taşıdı. İlk yarı Başakşehir’in 1-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Başakşehir oldu. 48. dakikada gelişen akında Eren Elmalı topu kendi ağlarına yolladı ve fark 2’ye çıktı. 62’de Edin Visca farkı 1’e indiren golü attı. Ancak Başakşehir, topa daha fazla sahip olduğu karşılaşmada daha tehlikeli pozisyonlar üretti Bu pozisyonlardan birinde 79. dakikada Lucas Lima takımını rahatlattı. Başakşehir böylelikle sezonun kapanış maçında sahadan 3-1 galip ayrıldı.

6 milyona yakın kar

Turuncu – lacivertliler sezonu 62 puanla 5. bitirdi. Trabzon 57 puanla 6. oldu. Sezonu 5. bitiren takıma verilen 6 milyon 600 bin TL Başakşehir’in kasasına girdi. Trabzon, 6. sıradaki takıma verilen 3 milyon 300 bin TL’yi kazandı. İstanbul ekibi ayrıca galibiyet primi olan 2 milyon 300 bin TL’yi de kasasına koydu. Kısacası bu 3 gollü galibiyet Başakşehir’e ekstra olarak 5 milyon 900 bin TL kazandırdı.

Futboldan bir Zlatan geçtiFutboldan bir Zlatan geçti

“Kupayı kazanırsak mükemmel biter”

Maç sonu sözlerine Galatasaray’ı tebrik ederek başlayan Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’nin de iyi iş çıkardığını ancak büyük maçlarda çok puan kaybettiğini söyledi.

Belözoğlu, sezonu iyi bitirdiklerini belirterek, “10 puan daha alabilirdik. Bizim hatalarımız, oyuncuların hataları oldu. Lig için tüm oyuncu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Avrupa’da ülkemizi temsil ettik. Türkiye Kupası’nı da Avrupa kupalarına katılmak için kazanmak istiyoruz. Lige iyi başladık, iyi bitirdik. Kupayı da kazanırsak bence sezonu mükemmel bitirmiş oluruz” dedi.

Türkiye Kupası finalinde Atilla Karaoğlan düdük çalacakTürkiye Kupası finalinde Atilla Karaoğlan düdük çalacak

Fenerbahçe maçı hakkında da konuşan Belözoğlu “İki tane Avrupa kupalarında ülke puanına hizmet etmiş iki iyi takım. İyi bir final olsun. Hak edenin kazandığı bir final olsun. Benim için kolay maç olmayacak. Ben Fenerbahçe’yi çok sevdim. Hayatımın en önemli yerinde… Ben kulübüm Başakşehir için finali kazanıp Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Dostça, hak edenin kazandığı, hakemlerin hakkaniyetli yönettiği bir maç oynarız” şeklinde konuştu.

“Yapacaklarımız net”

Trabzonspor teknik direktörü Nenad Bjelica ise maç özelinde ilk 80 dakika iyi oynadıklarını ifade etti. Bjelica, sezon sonunu değerlendirerek şunları söyledi: “Sezon başında koyulan hedeflerin tamamının kaybedildiği kritik bir dönemde böylesine bir takımı devralmak kolay değil, kolay olmadı. Geldikten sonra 45 gün geçti. İlk andan itibaren hedef enerjiyi değiştirmekti. Bunu yaptık. İlk birkaç maç hariç, son oynadığımız maçlarda fizik, teknik ve taktik açıdan daha iyi bir duruş gösterdik. Geldiğimiz ilk andan itibaren çıkardığımız işten gurur duyuyorum. 45 günde takımı tanıma fırsatı bulduk. Yapacaklarımızı çok net biliyoruz artık.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.