Chelsea Carabao’yu istiyor… Ceza için plan

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea yaptığı transfer harcamaları nedeniyle Avrupa kupalarından men cezası almanın eşiğinde. Takımın hedefi pazar günkü Carabao Cup finalini kazanarak bir senelik cezayı Konferans Ligi sezonuna yedirmek.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Chelsea'nin Carabao zaferi kulübün uzun vadeli kaderine direkt etki edebilir.

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı üzerine Rus oligark Roman Abramovich Chelsea’yi satmak durumunda kaldı. İngiliz devini başkanlığını Todd Boehly’nin yaptığı ABD merkezli bir konsorsiyum aldı.

Bu satın alım sonrası Boehly önderliğindeki yönetim transfere 1 milyar sterlin üzerinde harcama yaptı. Gösterilen performans bu harcamaları karşılamadı. Hal böyle olunca finansal fair play kurallarını aşan takımın UEFA’dan men cezası alması kaçınılmaz görünüyor. İşte bu yolda cezayı asgari zararla atlatmak için Chelsea’nin pazar günü Liverpool’a karşı oynayacağı Carabao Cup’ı kazanması gerekiyor.

The Athletic kaynaklı habere göre an itibariyle ligde Avrupa potasının çok dışında olan Chelsea’nin Konferans Ligi bileti alması için tek yöntem Carabao Cup’ı kazanmak. Haberde Chelsea’nin bu başarıyı elde ederek bir senelik men cezasını kabul edeceğini ve Konferans Ligi’nden men yemeye razı olabileceği belirtiliyor. Chelsea, finalde Liverpool’a kaybederse UEFA’dan ceza alması durumunda finansal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve Avrupa’dan men edilme şansı kalmayacak.

Galatasaray'ı eleyene rahat yok: Prag'a LiverpoolGalatasaray’ı eleyene rahat yok: Prag’a Liverpool

Fenerbahçe'nin son 16'daki rakibi Union SGFenerbahçe’nin son 16’daki rakibi Union SG

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.