Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi hakkında her şey! Kilit ilk golde

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki son 36 maçta ilk golü atan takım sadece 3 kez yenildi.

Spor 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Beşiktaş ligin zirvesi için çok önemli maçta karşı karşıya gelecek.

Milli maç arasından sonra Süper Lig’de 2. ve 3. sırayı paylaşan Fenerbahçe ile Beşiktaş Kadıköy’de karşı karşıya gelecek. Hakem halil Umut Meler’in yöneteceği kritik karşılaşma öncesi maçla ilgili öne çıkan notlar şöyle…

Fenerbahçe’de forvetler ve Jesus yok

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle saha kenarında olamayacak. Takımı yardımcı antrenör Joao de Deus yönetecek. Sezonu kapatan Lincoln Henrique’nin yanı sıra uzun süreli sakatlığı bulunan Luan Peres, Joshua King, Michy Batshuayi ve Jayden Oosterwolde karşılaşmada görev alamayacak. Sarı lacıvertlilerin bu sezonki gol makinesi Enner Valencia, antrenmanlarda tam yer alamadı. Valencia’nın oynaması beklenmiyor. Fenerbahçe’de Serdar Aziz, Enner Valencia, Miha Zajc, Gustavo Henrique, Willian Arao, Emre Mor, Mert Hakan Yandaş ve Ferdi Kadıoğlu, Beşiktaş maçında sarı kart görmeleri durumunda Fatih Karagümrük karşılaşmasında görev alamayacak.

İspanya savcılığı Barcelona için soruşturma açtı: Hakemlere para vermişler

Beşiktaş’ta bir tek Dele Alli sakat

Beşiktaş, Fenerbahçe’ye nazaran sakat oyuncularının iyileşmesi nedeniyle çok daha geniş kadroya sahip olarak Kadıköy’e gidecek. Tayyip Taha ve Ramon Sainz sakatlıklarını atlattı ve oynalaya hazırlar. Kartal’da Şenol Güneş’in şans vermeyi düşünlediği Dele Alli sakat. Güneş’in yıldızının barışmadığı Kevin N’Koudou’nun da kadroya alınması beklenmiyor.

Ligin ilk yarısında iki takım 0-0 berabere kalmıştı.

357. randevu

Ülker Stadı’nda 20.30’da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından verilecek derbi iki takımın 99 yıllık rekabetinde 357. karşılaşma. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 126 galibiyet aldı, 97 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe’nin 492 golüne, Beşiktaş 451 golle karşılık verdi.
– Beşiktaş ile Fenerbahçe, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında 133 kez karşı karşıya geldi. Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 41 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 45 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Takımların birbirlerine karşı lig maçlarındaki gol sayısı ise eşit. İki ekip de birbirlerinin ağlarını 151’er kez havalandırdı.

İlk golü atan çok avantajlı

– İki takımın 32’si Süper Lig, 3’ü Türkiye Kupası, biri de TFF Süper Kupa’da olmak üzere son 36 randevusunda geriye düşen ekip sadece 3 kez kazanabildi.
– İki takım arasındaki son 36 karşılaşmada Fenerbahçe 20 kez öne geçti. Bunların 14’ünü kazandı, 4’ünde berabere kaldı, 2’sini kaybetti.
– 14 maçta öne geçen Beşiktaş bu karşılaşmalardan 6’sını kazandı, 7’sinde berabere kaldı. Siyah beyazlılar 1 maçı kaybetti. İki takım arasında 2 karşılaşma 0-0 sona erdi. Beşiktaş’ın bir kez Türkiye Kupası’nda sahaya çıkmadığı için hükmen yenilgisi de bulunuyor.

Fenerbahçe’den 7 taraftara ömür boyu men

İlk yarıda Beşiktaş ikinci yarıda Fenerbahçe

– Fenerbahçe bu sezon 25 maçta rakip ağlara 61 kez havalandırdı. Sarı lacivertliler gollerinin 26’sını ilk yarılarda, 35’ini ikinci yarılarda buldu.
– Rakibine göre 1 maç fazlası bulunan Beşiktaş, ise 45 kez gol sevinci yaşadı. Gollerin 27’sini ilk yarılarda 18’ini ikinci yarılarda buldu.

Lider Galatasaray’ın kazanması sonra iki takımın tek düşüncesi galibiyet olacak.

İkinci yarıda savunmalar açık veriyor

Kalesinde 26 gol gören Fenerbahçe, 9 maçta ise rakiplerinin gol sevinci yaşamasına izin vermedi. Kanarya, bu haftaya dek maçların ilk yarısında 7, ikinci yarılarında 19 kez topu kendi ağlarından çıkardı.

Beşiktaş şu ana kadar 25 gol yedi. Bu gollerin 9’u ilk yarıda 16’sı ikinci yarıda geldi. Siyah beyazlılar, bu sezon sadece 8 maçta kalesini gole kapatabildi.

İki takımın olası 11’i

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ferdi, Samet Akaydin, Szalai, Serdar Aziz, Alioski, Arao, İsmail Yüksek, Arda Güler, Rossi, Joao Pedro.
Beşiktaş: Mert, Onur, Tayyip Talha, Colley, Masuaku, Salih, Hadziahmetovic, Gedson, Ghezzal, Aboubakar, Cenk.

Kulüpler Birliği’nde deprem çatlağı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.