Fenerbahçe buz tuttu… Tarihi yenilgi

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Nordsjaelland'a 6-1 yenilerek son zamanların en ağır yenilgisini aldı. Grup liderliğini rakibine kaptıran sarı lacivertlilerin tur umudu son maça kaldı.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Danimarka'dan tarihi farkla mağlup dönüyor.

Üst üste gelen sakatlık haberleriyle beraber kadrosu iyice daralan, sezon başında Samet Akaydin ve Mert Müldür gibi isimlerin UEFA listesine alınmamasıyla eli zayıflayan Fenerbahçe, eksi derecelerdeki dondurucu soğukta Nordsjaelland deplasmanına çıktı. İsmail Kartal stoperde İsmail Yüksek ve Yusuf Akçiçek’i tercih etmiş sol bekte Jayden Oosterwolde sağ bekte Osayi Samuel vardı.

Karşılaşma Fenerbahçe adına iyi başlamadı. Danimarka ekibi 21. dakikada Hey’in golüyle öne geçti. 25. dakikada Svensson sahneye çıktı ve durum 2-0 oldu. Bu gollerin ardından reaksiyon veren ve pozisyonlara girmeye başlayan sarı-lacivertliler 44. dakikada Michy Batshuayi ile farkı 1’e indirdi. 1 dakika sonra Sebastian Szymanski ağları havalandırdı ancak VAR incelemesi sonrası elle müdahale gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

Fenerbahçe'nin hezimeti hiçbir bahaneyle açıklanamazFenerbahçe’nin hezimeti hiçbir bahaneyle açıklanamaz

İkinci yarının başında ataklarını sürdüren Fenerbahçe kalesinde kontrataklarla pozisyonlar vermeye başladı. İkinci yarının başında oyuna dahil olan Nygren 55’te farkı yeniden 2’ye çıkardı. Bu golden 4 dakika sonra Batshuayi golü attı ancak bu kez de ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. 66’da bu kez Rasmussen kontrada topu ağlarla buluşturdu. 75. dakikada Nygren bir kez daha sahne aldı. Tarihi bir farka giden maçta son nokta 84. dakikada yine Nygren tarafından kondu ve Danimarka ekibi Fenerbahçe’yi 6-1 mağlup etti. Fenerbahçe, Eylül 2004’ten (2-6 vs Manchester United) bu yana ilk kez bir Avrupa kupası maçında altı gol yedi. Sarı Kanarya daha önce Avrupa’da Sigma Olomouc’a 7-1 yenilmişti.

Ludogorets’in grubun diğer maçında 90+5’te bulduğu golle Spartak Trnava’yı mağlup etmesiyle birlikte Fenerbahçe, lider girdiği 5. haftayı 3. sırada kapadı. Nordsjaelland 10 puanla zirvede, Ludogorets 9 puanla ikinci ve aynı puana sahip Fenerbahçe averajla 3. sırada kaldı. Fenerbahçe grubun son maçında 14 Mayıs Perşembe saat 20.45’te Trnava’yı ağırlayacak. Sarı-lacivertliler bu maçı kazanmak zorunda. Beraberlik halinde tur için Ludogorets’in kaybetmesi gerekecek.

Fenerbahçe, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşadı.

Fenerbahçeli futbolcular, maç sonrası deplasman tribününe giderek taraftarlarından özür diledi. Futbolculardan Tadic “Utanç dolu bir akşamdı! Gerçekten çok üzüntülüyüz. Fenerbahçe için bu kadar farklı bir mağlubiyet mümkün olmamalıydı. Özür diliyoruz. Buraya gelen taraftarlarımız böyle bir sonucu hak etmedi. Yapmamız gereken şeyleri yapamadık. Rakibe çok fazla izin verdik. Planımız bu değildi, agresif olmaktı. Planımızın tamamen tersine işler yaptık. Zihnen ve duruş olarak istediğiniz oyunu ortaya koyamazsanız böyle bir sonuç ortaya çıkar. Pazartesi günü oynayacağımız maça odaklanacağız.” dedi.

Teknik direktör İsmail Kartal camiadan özür dileyerek “Bu maçtan sonra, önce pazartesi oynayacağımız Sivasspor maçını ve sırasıyla diğer maçların hepsine en iyi şekilde konsantre olacağız. Taraftarlarımız merak etmesin; Spartak Trnava maçında en iyi şekilde oynayıp gruptan çıkacağız.” sözlerini söyledi. İsmail Kartal basın toplantısında soru almadı.

İsmail Kartal Sivasspor maçını ve sonrasını hedef gösterdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.