Formula 1’i yine isimsiz posta salladı!

Christian Horner soruşturmasının açılmasına yol açan isimsiz bir adresten Mercedes'in Lewis Hamilton'ı sabote ettiğine dair bir e-posta Formula 1'de gündemi değiştirdi.

Spor 22 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mercedes takımının pilotu Lewis Hamilton, İspanya'da yarışa hazırlanıyor.

Formula 1 2024 sezonunun onuncu yarışı olan F1 İspanya Grand Prix’si, yarın İspanya’nın Barselona şehrindeki ‘Barcelona-Catalunya’ pistinde yapılacak. Yedi kez Dünya Şampiyonu olan Lewis Hamilton, Mercedes ile son sezonunda bulunuyor. İngiliz pilot gelecek yıl Ferrari’ye geçecek.

Bu sezon yapılan dokuz yarışın sekizinde Hamilton, Mercedes’teki takım arkadaşı George Russel’ın gerisinde kaldı. Tam da bu noktada son olarak bir Mercedes çalışanı olduğunu düşünülen anonim bir kullanıcıdan tüm Formula 1 padoğuna e-mail gönderildi. Mailin içeriği ise Mercedes’in Lewis Hamilton’ı bilerek ve isteyerek sabote etmesiyle ilgiliydi. Mesajda “Takımdaki bazılarımız Lewis’in, arabasının, lastik veyarış stratejisinin ve zihinsel sağlığının sistematik olarak sabote edilmesinden memnun değil” diyordu. Ayrıca Lewis’in hayatına tehdit edebilecek tehlikeli bir gidişat bulunduğunu iddia ediyordu. Mercedes, yaptığı incelemeden sonra e-postanın ekipte çalışan herhangi birinden gelmediğinden emin oldu ve konuyu polise bildirdi.

Red Bull'da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner'la yola devam!Red Bull’da soruşturma sonuçlandı: Christian Horner’la yola devam!

İşin ilginci mesaj, FIA Başkanı Ben Sulayem dahil tüm Formula 1 medyası ve takım patronlarına gönderilmişti. Sezon başında bir kadın çalışanı rahatsız ettiği iddiasıyla Red Bull tarafından soruşturma açılan, daha sonrasında suçsuz bulunan Christian Horner skandalı da bir anonim kullanıcı tarafından tüm padoğa mail olarak atılmış ve gün yüzüne çıkarılmıştı. Red Bull takım patronunun olayında atılan maildeki alıcı listesi, Lewis Hamilton ile ilgili atılan maildeki alıcı listesiyle aynıydı.

Hamilton ise İspanya Grand Prix’si öncesi takım arkadaşı Russell’a destek verdi. Hamilton, “Yıllara baktığınızda her zaman güçlü bir takım olduğumuzu biliyorlar. Her zaman birlikte çok sıkı çalıştık. Mercedes’in taraftarlardan olumsuzluğa değil desteğe ihtiyacı var” dedi.

Lewis Hamilton futbolcu gibi: Çocukluk hayalim Ferrari kırmızısıLewis Hamilton futbolcu gibi: Çocukluk hayalim Ferrari kırmızısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.