Galatasaray Hatayspor karşısında: Okan Buruk rekor, Muslera beşinci dalya peşinde

Süper Lig'in 31. hafta maçında Galatasaray sahasında Hatayspor'u konuk edecek. Okan Buruk üst üste 19. iç saha maçında galip gelerek Mircea Lucescu'ya ait rekoru kırmaya çalışacak. Sarı-kırmızılıların amacı şampiyonluk yarışındaki avantajı korumak.

Spor 2 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaray sahasında Hatayspor'u konuk edecek.

Süper Lig’de iki puan farkla lider Galatasaray milli ara dönüşü 31. hafta maçında Hatayspor’u konuk edecek. Maç saat 20.30’da başlayacak, Rams Park’ta oynanacak ve Ali Şansalan düdük çalacak.

Kritik karşılaşma birçok açıdan önem taşıyor. Bunlardan biri teknik direktör Okan Buruk’la alakalı. Galatasaray bu maçı kazanırsa üst üste 19. iç saha maçını kazanmış olacak. Okan Buruk, Mircea Lucescu’yla beraber Galatasaray tarihinde üst üste en fazla iç saha galibiyeti alan teknik direktör unvanını elinde bulunduruyor. Şayet Hatay maçı kazanılırsa Buruk u rekoru tek başına ele geçirecek.

Cimbom ligde geçen sezon 12 ile 25. haftalar arasındaki 14 maçı (biri hükmen) kazanan sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş’a ait olan ve 63 yıldır geçilemeyen üst üste kazanma rekorunun da yeni sahibi oldu. Okan Buruk ayrıca Galatasaray’da resmi maçlarda 17 kez ile üst üste en fazla galibiyet gören teknik patron olarak da adını tarihe yazdırdı. Buruk Süper Lig tarihinde en kısa sürede 50 galibiyete ulaşan teknik direktör olmuştu (62 maç). Futbolcu olarak yedi, antrenör olarak iki Süper Lig şampiyonluğu bulunan Buruk bu alanda Türkiye’nin lideri durumunda.

... Ve PFDK sevkleri açıklandı: Fenerbahçe'den üç futbolcu… Ve PFDK sevkleri açıklandı: Fenerbahçe’den üç futbolcu

Muslera beşinci kez ‘dalya’ diyecek

Geride kalan 13 sezonda birçok rekora imza atan 37 yaşındaki kaleci, Galatasaray ile bugüne kadar 499 resmi müsabakaya çıktı. 2011 yılında İtalyan ekibi Lazio’dan transfer olan Fernando Muslera Galatasaray ile 15 kupa kazandı ve en fazla kupa kazanan yabancı futbolcu oldu. Uruguaylı file bekçisi Süper Lig’de 401, UEFA Şampiyonlar Ligi ve elemelerinde 53, Türkiye Kupası’nda 21, UEFA Avrupa Ligi ve elemelerinde 17 ve TFF Süper Kupa’da da 7 karşılaşmada forma giydi. Fernando Muslera Galatasaray ile oynadığı 499 mücadelede kalesinde 533 gol gördü. Muslera bu süre zarfında 178 karşılaşmada da kalesini gole kapadı. Bu sezon sarı-kırmızılıların oynadığı 47 resmi maçın 43’ünde oynayan Uruguaylı kaleci, 44 gol yerken 17 müsabakada da ağlarında gole izin vermedi.

Deneyimli kaleci Galatasaray ile 100. resmi maçına 2013-2014 sezonun 16. haftasında 22 Aralık 2013 tarihindeki Trabzonspor karşısında çıktı. Fernando Muslera 200. resmi müsabakasını ise 2015-2016 sezonunda Süper Lig’in 26. haftasında 13 Nisan 2016’da Fenerbahçe derbisinde oynadı. Muslera 2018-2019 sezonunda Süper Lig’in 13. haftasında 13 Kasım 2018’deki Konyaspor mücadelesiyle 300. ve 2021-2022 sezonunda Süper Lig’in 8. haftasında 3 Ekim 2021’de yapılan Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla da Aslan’daki 400. resmi maçında sahada yer aldı.

Murat Sancak MHK'ye 'çete' TFF'ye emir 'kulu' dediMurat Sancak MHK’ye ‘çete’ TFF’ye emir ‘kulu’ dedi

Barış Alper dalyaya hazırlanıyor

Karşılaşmanın önemli notlarından biri Galatasaray’ın başarılı milli futbolcusu Barış Alper Yılmaz’ın 100. kez sarı-kırmızılı formayı giyecek olması. Temmuz 2021’de 1. Lig temsilcisi Ankara Keçiörengücü’nden transfer edilen Barış Alper Yılmaz sarı-kırmızılı ekipteki üçüncü sezonunu geçiriyor. Barış Alper; 71’i Süper Lig, 9’u Türkiye Kupası, 19’u ise Avrupa’da olmak üzere 99 kez sarı-kırmızılı formayı terletti. 23 yaşındaki futbolcu toplam sekiz kez gol sevinci yaşadı. Barış Alper bu sezon 47 resmi müsabakanın 46’sında sahaya çıkarak takımın en fazla maça çıkan oyuncusu oldu. Buruk’un forma şansı vermesi halinde Yılmaz 100. kez Galatasaray formasıyla sahaya çıkacak.

Galatasaray’da tek eksik var

Galatasaray’ın 32 yaşındaki file bekçisi Günay Güvenç, cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Kasımpaşa maçından sonra 2 maç ceza verilen Günay, Akdeniz temsilcisine karşı kadroda yer alamayacak. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Sergio Oliveira, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular  mücadelede kart görmeleri durumunda 32. haftadaki Alanyaspor karşılaşmasına çıkamayacak. Son 11 lig maçını kazanarak Hatay maçına çıkacak Galatasaray’da Serge Aurier Okan Buruk’un forma şansı vermesi halinde ilk kez sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirebilir.

31. hafta hakemleri açıklandı... Galatasaray'a Şansalan, Fenerbahçe'ye Kardeşler31. hafta hakemleri açıklandı… Galatasaray’a Şansalan, Fenerbahçe’ye Kardeşler

Hatayspor düşme hattından uzaklaşmak istiyor

Hatayspor ise yedi galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 33 puan elde etti. Akdeniz ekibi böylelikle averajla 15. sırada. Maçlarını Mersin’de oynayan Volkan Demirel’in ekibi bu sezon Galatasaray’a tek yenilgisini tattıran takım.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.