Galatasaray’da Tete şoku: 150 milyon euro

Shaktar Donetsk yaz transfer döneminde Galatasaray'a imza atan Tete'nin serbest kalma maddesi olan 150 milyon Euro’yu talep ettiklerini açıkladı.

Spor 4 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Shaktar, Brezilyalı 20 yaşındaki futbolcuyu tarnsfer eden Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti.

Yaz transfer döneminde Shaktar’la sözleşmesini fesheden Brezilyalı Tete bedelsiz bir şekilde Galatasaray’ın yolunu tuttu. 8 maçta sarı kırmızılı formayı giyen futbolcu Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag maçında gol attı. Shaktar Donetsk CEO’su Sergei Palkin, ESPN’e yaptığı açıklamada uzun süredir haksız fesih işlemleriyle gündeme gelen Tete transferine değindi.

Ve Galatasaray Tete için resmen FIFA'lık olduVe Galatasaray Tete için resmen FIFA’lık oldu

Tete’nin Shaktar’dan haksız ayrıldığının altını çizen CEO Palkin, “Biz Tete’ye dava açıyoruz ama o sorumluluğu Galatasaray da paylaşıyor. Ek kural 7’ye göre bir oyuncunun 1 Temmuz’a kadar ‘Sözleşmemi askıya almak için Ek 7’yi kullanmak istiyorum’ şeklinde bir talep mektubunu göndermesi gerekiyordu” dedi.

150 Milyon Euroluk çıkış maddesi

Sergei Palkin konuşmasına şöyle devam etti: “Tete’nin bize resmi yazı göndermesi gerekiyordu. Bu yazı, bize gelmedi. Tete’den defalarca kulübe dönmesini istedik ama o bizi görmezden geldi. Bu Tete’nin bu sözleşmeyi feshettiği anlamına geliyor. Sözleşmesinde 150 milyon euroluk bir madde vardı. Artık Tete ve Galatasaray, sözleşmenin bu şekilde feshedilmesi konusunda ortak sorumluluk içindeler.”

Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester'i yine fethetti!Avrupa fatihi 30 yıl sonra Manchester’i yine fethetti!

Shatar CEO’su, oyuncunun geçen sezon Lyon’dan Leicester City’ye kiralanmasında da usulsüzlük olduğunu iddia etti. Shaktar’ın Lyon’a kiraladığı futbolcu, devre arasında 1 milyon euro bedelle Leicester City’e gitmişti. Shaktar Donestk, 1 milyon euro kendilerine verilmesi için FIFA’ya başvurduğunu açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.