Manchester United’dan Liverpool’a çelme: Liderlik el değiştirdi

Manchester United ve Liverpool Old Trafford'da oynanan karşılaşmada 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Arsenal Premier Lig'de 31. haftayı lider kapattı.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Manchester, şampiyonluk yolunda ezeli rakibine çelme taktı.

Premier Lig’in 31. haftası tarihi rekabete sahne oldu. Şampiyonluk yarışı veren Liverpool bu sezon istikrarsız sonuçlar alan Manchester United deplasmanına çıktı. Altıncı sıradaki United bu sırayı korumak için sahaya çıkarken Pool, Arsenal’ın maç fazlasıyla eline geçirdiği liderliği yeniden almak istiyordu.

Maça daha baskılı başlayan United 2. dakikada Alejandro Garnacho ile golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. İlk 10 dakikanın ardından kontrolü eline alan Liverpool iyiden iyiye topa sahip olmaya başladı ve rakibini etkisizleştirdi. 18. dakikada Szoboszlai ile gole yaklaşan Liverpool 22. dakikada ise aradığı golü Luis Diaz ile buldu. Kornerden gelen top Darwin Nunez’in kafasıyla arkaya açıldı ve Diaz bomboş pozisyonda topu ağlara yolladı.

Bu golün ardından kontrol iyiden iyiye Liverpool’a geçti. Özellikle 30 ile 40. dakikalar arasında karşılaşma adeta Mo Salah’ın sağ kanatta şut idmanına döndü. Bu şutlarda Andre Onana kalesinde başarılı oldu. Conor Bradley de ileri çıktığı anlarda pozisyona girdi. Ancak bu pozisyonların hiçbirinde fark ikiye çıkmadı. Liverpool ilk yarıda 14 şut atıp dördünde kaleyi bulurken 1.66 gol beklentisi üretti. Manchester United ise bırakın isabetli şutu rakip kaleyi bir kez bile yoklayamadı.

Liverpool ikinci yarıya da hızlı başladı. 48. dakikada Diogo Dalot’nun hatası sonrası iki büyük fırsat yakalayan ekip bu iki fırsattan da sonuç çıkaramadı. Ancak 50. dakikada skora denge geldi. Quansah, van Dijk’a çok dikkatsiz bir pas attı. Bruno Fernandes araya girdi. Kaleci Kelleher’in önde olduğunu fark etti. Gelişine topu yaklaşık 45 metreden kaleye yollayıp olağanüstü bir gole imza attı ve skoru 1-1 yaptı. Böylece Manchester United’ın rakip kaleye ilk şutu gol oldu.

54. dakikada gelişen hızlı atakta Liverpool rakibini 5’e 3 yakaladı. Luis Diaz’ın pasıyla arka direkte boş kalan Darwin Nunez kaleyi bulamadı. 57. dakikada Alexis Mac Allister ceza alanı önünden şutunu attı, top savunmadan geri döndü. 67. dakikada Casemiro’nun pasıyla Pool baskısından çıkan United Kobbie Mainoo ile atağa kalktı. Mainoo pasını sol kanattaki Garnacho’ya attı, o daha soldaki Wan Bissaka’yı gördü. Bissaka yeniden Mainoo’yu gördü, genç oyuncu döndü vurdu ve topu enfes bir şutla ağlara yolladı. Manchester 2-1 öne geçti.

Bu golün ardından beraberlik aramaya başlayan Liverpool yine top hakimiyetini yükseltti. 79. dakikada Luis Diaz gole yaklaştı, şutunu Andre Onana kurtardı. Dönen topta Salah büyük fırsatı değerlendiremedi ve meşin yuvarlağı auta gönderdi. 82. dakikada Wan Bissaka’nın Harvey Elliot’a müdahalesiyle Liverpool penaltı kazandı. 84’te top ve Onana ters köşelere gitti, Mo Salah attığı golle maça eşitlik getirdi. 90+4. dakikada Elliot ortayı yaptı, arka direkte Robertson kafayla içeri çevirdi, Luis Diaz kale önünde şutunu attı ancak top auta gitti. Maç 2-2 bitti. Liverpool 71 puanda kaldı ve liderliği Arsenal’a devretti. ManU 49 puanla 6. sırada kaldı. Premier Lig tarihinde 20 şampiyonluğu bulunan Manchester United 19 şampiyonluğu olan Liverpool’u böylece yedi hafta kala liderlikten etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.