Premier Lig’de Tom Lockyer şoku

Premier Lig'de Luton Town'ın kaptanı Tom Lockyer Bournemouth deplasmanında maç sırasında kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Karşılaşma yarıda kaldı. Manchester City son dakika golüyle galibiyeti kaçırdı. İşte Premier Lig'de yaşananlar...

Spor 17 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Tom Lockyer yere yığıldıktan sonra hakem maçı tatil etti.

Premier Lig’in 17. haftasına Bournemouth – Luton Town karşılaşması damga vurdu. 1-1 eşitlikle devam eden mücadelenin 59. dakikasında Luton Town kaptanı Tom Lockyer, topla mücadelenin olmadığı bir bölgede yere yığıldı. Saha içinde sağlık ekipleri oyuncuya yaklaşık 10 dakika müdahale etti. Müdahale sonrası Galli oyuncu sedyeyle kenara geldi. Sakatlık sebebiyle bir süre oyun dururken, 62’nci dakikada karşılaşmanın hakemi Simon Hooper mücadeleye ara vererek iki takım oyuncularını soyunma odasına gönderdi. Ardından bir süre bekleyiş sürerken maçın hakemi Simon Hooper’ın da kararıyla mücadeleye devam edilmedi.

Kalp krizi geçirdi

Luton Town’dan Tom Lockyer’ın yaşadığı sakatlık sonrasında resmi açıklama geldi. 29 yaşındaki Galli oyuncunun kalp krizi geçirdiği belirtilirken şunlar denildi:  “Sağlık personelimiz, kaptanın sahada kalp krizi geçirdiğini ancak sedyeyle kaldırıldığında tepki gösterdiğini doğruladı. Tedavisi stadyumda devam etti ve bunun için her iki tarafın sağlık ekiplerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tom hastaneye transfer edildi, burada destekçilerimize onun stabil durumda olduğu ve şu anda ailesiyle birlikte yatağının başında başka testler yapıldığı konusunda güvence verebiliriz. Destekleri, ilgileri ve sevgi dolu mesajları için herkese teşekkür ederiz.”

Chelsea’nin transfer politikası Premier Lig’de kural değiştirttiChelsea’nin transfer politikası Premier Lig’de kural değiştirtti

Kalp ameliyatı geçirmişti

Tom Lockyer, takımının geçen sezon mayıs ayında Coventry City ile oynadığı Premier Lig’e yükselme play-off finali maçında da yere yığılarak hastaneye kaldırılmıştı. Kalp ameliyatı geçiren savunma oyuncusu, sağlık durumunun düzelmesi gerekçesiyle haziran ayında futbola dönüş yapmıştı. Lockyer, ligde bu sezon 14 maçta 1 gole imza attı.

Manchester City son anda galibiyeti kaçırdı

Premier Lig’de son haftalarda zor günler geçiren Pep Guardiola’nın Manchester City, kendi sahasında Crystal Palace’ı konuk etti. Ev sahibi ekip, 24’te Jack Grealish ve 54’te Rico Lewis’in golleriyle 2-0 öne geçti. Crystal Palace ise 76da Jean-Philippe Mateta ve 90+5. dakikada penaltıdan Michael Olise’nin golleriyle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. 34 puanlı City, ligde dördüncü sırada yer alarak zirve yarışında yara aldı. 17 puanlı Crystal Palace ise 15. sırada kaldı.

Newcastle United üç puanı üç golle aldı

Newcastle United, konuk ettiği Fulham’ı Lewis Miley, Miguel Almiron ve Dan Burn’un fileleri havalandırmasıyla 3-0 yendi. Fulham’da Raul Jimenez, 22. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Chelsea evinde galip

Londra ekibi Chelsea de ağırladığı Sheffield United’ı 54. dakikada Cole Palmer, 61. dakikada Nicolas Jackson’ın ağları sarsmasıyla 2-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Newcastle United 29; Chelsea 22 puana yükseldi. Günün son maçında Burnley, kendi sahasında Everton’a 2-0 yenildi.

Devrim gibi kararlar: Sakatlık numarasına çözüm bulunduDevrim gibi kararlar: Sakatlık numarasına çözüm bulundu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.