Sarunas’lı Fenerbahçe’den fire yok, Efes evinde kayıp

EuroLeague'de Fenerbahçe, Alba Berlin'i deplasmanda yendi ve çift maç haftasını galibiyetle kapadı. Anadolu Efes ise sahasında Baskonia'ya boyun eğdi.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den EuroLeague'de üst üste 3. galibiyet.

EuroLeague’in 16. haftasında Sarunas Jasikevicius önderliğindeki Fenerbahçe, Alba Berlin deplasmanına çıktı. Gurbetçi taraftarların salonda yine çoğunlukta olduğu ve sarı-lacivertli takımı desteklediği karşılaşma ev sahibinin iyi hücum performansıyla başladı. İlk çeyrek 26-24 Berlin üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyreğin özellikle ikinci kısmındaki dış şut performansıyla kontrolü eline alan Fenerbahçe devreyi 51-47 önde kapadı.

İlk yarıyı iyi kapatan Papagiannis’in üçlükleriyle ikinci yarıyı açan sarı-lacivertliler Calathes önderliğinde farkı açmaya başladı. Üçüncü periyot 72-59 bitti. Ancak Alba son periyoda çok daha iyi başlayan taraf oldu ve 7-0’lık seriyle fark 6’ya indi. Bu kısımda da Scottie Wilbekin’in dış şutları takip mesafesini korudu. Kanarya karşılaşmayı 91-82 kazandı ve üst üste 3. galibiyetine ulaştı. Scottie Wilbekin 20 sayı ve 6 asist yaparken Papagiannis 15, Motley 14, Dorsey 12 sayı üretti. Calathes 4 sayı, 13 asist, 5 ribauntla oynadı. Alba’da Sterling Brown’ın 15 sayısı yetmedi. Fenerbahçe 9. galibiyetini alırken Alba 13. kez yenildi. Fenerbahçe 6 maç sonra deplasmanda güldü.

Fenerbahçe kalesini korudu, Efes Münih'te kaybolduFenerbahçe kalesini korudu, Efes Münih’te kayboldu

Anadolu Efes sahasında play-off için iddialı ekiplerden Baskonia ile karşılaştı. Lacivert-beyazlı ekipte Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois uzun süreli sakatlıklarından atlattılar ve parkeye döndüler. İki takımın da hücum ritminin düşük olduğu ilk çeyrek 17-17 berabere geçildi. Efes ikinci çeyreğe daha iyi başlasa da İspanyol ekipte Markus Howard etkili oldu devre 36-36 bitti. Üçüncü çeyreğin özellikle sonlarına doğru kısalarından şut katkısı alan Efes son 10 dakikaya 60-57 üstünlük taşıdı.

Son çeyreğe karşılıklı üç sayılık isabetlerle girildi ve 2.30’luk kısım 66-66 geçildi. Bu dakikadan itibaren Markus Howard sazı eline aldı. ABD’li kısa son 7.30 dakikalık kısımda 10 sayı buldu ve takımını 87-80’lik zafere taşıdı. Baskonia’da Howard 28 sayı attı, Marinkovic ve Miller-McIntyre 14’er sayı üretti. Efes’te Larkin 23 sayı atarken uzun oyuncu Daniel Oturu 14 sayı attı. İstanbul ekibi 16. maçında 9. kez yenilirken Basklar 9. kez kazandı.

Lakers serbest düşüşte, Edwards yıldızlaşıyorLakers serbest düşüşte, Edwards yıldızlaşıyor

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Zalgiris Kaunas – Barcelona 80-85

Asvel – Olympiacos 73-85

Bayern Münih – Monaco 80-91

Milano – Panathinaikos 68-76

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.