Şenol Güneş, Mircea Lucescu’ya karşı

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Kiev'le Romanya'nın başkenti Bükreş'te karşılaşacak.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şenol Güneş ve Mircea Lucescu Beşiktaş'ta şampiyonluk sevinci yaşayan teknik direktörler.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunun ilk maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’le Romanya’nın başkenti Bükreş’te karşı karşıya gelecek. Giuleşti Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi İngiliz hakem Darren England yönetecek. Maç S Sport Plus’tan canlı yayınlanacak.

Beşiktaş'tan devlete ve TFF'ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyinBeşiktaş’tan devlete ve TFF’ye çağrı: Transferlerdeki sponsorları inceleyin

Beşiktaş’ın Dinamo Kiev maçı kamp kadrosu belli oldu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, yeni transferler Alex-Oxlade Chamberlain, Milot Rashica ve Bakhtiyor Zaynutdinov da 23 kişilik kamp kadrosunda yer aldı. Kadroda yer alan isimler şöyle: Mert Günok, Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Onur Bulut, Omar Colley, Ante Rebic, Salih Uçan, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Milot Rashica, Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain, Amir Hadziahmetovic, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Kartal Kayra Yılmaz, Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Jackson Muleka, Jean Onana, Umut Meraş, Gedson Fernandes.

TFF'den Avrupa ayarı: Maçlar tatilTFF’den Avrupa ayarı: Maçlar tatil

Yeni transferlerin ilk Avrupa heyecanı

Beşiktaş’ın yeni transferleri Alex-Oxlade Chamberlain, Milot Rashica ve Bakhtiyor Zaynutdinov, siyah-beyazlı formayla ilk Avrupa deneyimini yaşayacak. Üç futbolu, teknik direktör Güneş’in görev vermesi halinde Beşiktaş kariyerlerindeki ilk Avrupa kupası maçına çıkacak. Zaynutdinov ise ayrıca ilk kez siyah-beyazlı formayı giymiş olacak.

Şenol Güneş, Luciscu’dan övgüyle bahsetti.

Şenol Güneş: Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev eşleşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “İki maç da çok zor geçecek. Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Turu geçmeyi çok istiyoruz” dedi. Güneş, şöyle konuştu: “Rakibimizin gücünü biliyoruz. Başlarında bulunan teknik direktör Lucescu; Türk futbolunu biliyor, çok tecrübeli. Dinamo Kiev’e baktığımızda tecrübeli oyuncu sayısı az. Ama genç ve kompakt bir takım. Mircea Lucescu çok değerli bir futbol adamı. Beşiktaş’ta da çalıştı, burayı tanıyor. Saygıdeğer bir futbol adamı, rakip olarak görmek istemezdik.”

Stoper Omar Colley ise “Avrupa maçı oynuyoruz ve gruplara kalmak istiyoruz. Aynı zamanda bunu İstanbul’a taşıma hedefimiz var. Gruplara kalmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Norveç'te 'Aşkın Olayım' çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyorNorveç’te ‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyor

Lucescu: Korkmuyoruz ama Beşiktaş’ın kaliteli bir kadrosu var

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Beşiktaş’tan korkmadıklarını ancak rakiplerinin deneyimli bir çalıştırıcıya ve kaliteli bir kadroya sahip olduğunu söyledi. Lucescu, “Bu stadı seçerek doğru bir tercih yaptık. Futbolseverler maça geliyor ve bizi destekliyor. Neredeyse bir buçuk yıldır boş tribünler önünde oynuyoruz ve hiç destek görmüyoruz. Bu zor bir durum, çünkü futbolcular taraftarlar için oynar. Seyirci desteği oyuncularımıza çok yardımcı oluyor” diye konuştu.

Gece yarısı açıklaması istifa getirdi... Beşiktaş'ta neler oluyor?Gece yarısı açıklaması istifa getirdi… Beşiktaş’ta neler oluyor?

Beşiktaş’ın Avrupa’da yenilgisi yok

Siyah-beyazlı ekip bu sezon Avrupa’da oynadığı 4 maçı da kazandı.Siyah beyazlılar Arnavutluk ekibi Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla elerken, Azerbaycan temsilcisi Neftçi’yi 3-1 ve 2-1’lik skorlarla saf dışı bıraktı.


Kartal, Avrupa kupalarında oynadığı 234 müsabakada 88 galibiyet, 47 beraberlik ve 99 mağlubiyet aldı. Avrupa arenasında 309 kez fileleri havalandıran siyah beyazlılar, kalesinde ise 349 gol gördü. Siyah-beyazlı ekibin Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncuları sıralamasında Oktay Derelioğlu, 14 golle zirvede yer alıyor. Bu alanda Oktay Derelioğlu’nu 12’şer kez fileleri havalandıran Ricardo Quaresma ile Bobo takip ediyor. Beşiktaş’ın mevcut kadrosunda bulunan Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla Avrupa’da 11 gole imza atarken, Vincent Aboubakar ise 9 kez fileleri havalandırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.