Sporda Çarşamba gündemi… İşte günün getirdikleri

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye'de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar...

Spor 6 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

Fenerbahçe’den 1959 öncesi şampiyonluklar hakkında açıklama

Fenerbahçe 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonuna yapılan başvurunun üstünden tam üç yıl, yani 1095 gün geçtiğini belirtti. Sarı-lacivertliler başvurunun yapıldığı tarihten bugüne görev alan iki farklı TFF yönetiminin de konuyla ilgili karar almadığını hatırlattı. Fenerbahçe’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Geride bıraktığımız temmuz ayında, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, ‘1959 yılında Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmi statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir.’ açıklaması yapılmış ancak bugüne dek herhangi bir somut adım atılmamıştır. Bir başvurunun incelenmek üzere TFF Yönetim Kurulu’nda 3 yıl beklemesi gibi bir duruma daha önce rastlanılmadığı gibi bu durumun kulübümüzün hak arama hürriyetine halel getirdiği tartışmasızdır. İlk günden itibaren tarihi gerçekler, resmi dayanak ve kanıtlarla hakkımızı aradığımız 1959 öncesi şampiyonluklarımız için bir an önce gereken adımların atılmasını ve hakkımızın teslim edilmesini beklediğimizi, davamızın arkasında olduğumuzu ve asla vazgeçmeyeceğimizi, Zeki Rızaların, Lefterlerin, Cihatların ve nicelerinin emeklerine gölge düşmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Real Madrid direkten döndü

Leipzig’i eleyen Real Madrid adını çeyrek finale yazdırdı.

Real Madrid, ilk maç deplasmanda 1-0 yendiği Leipzig’i bu kez Santiago Bernabeu’da ağırladı. Arda Güler’in yedek kulübesinde başladığı maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci devreye etkili başlayan Real, 65’te Vinicius’un golüyle öne geçti. Yediği golün hemen ardından reaksiyon gösteren Leipzig, 68’inci dakikada Willi Orban ile fileleri havalandırıp ve mücadeleye yeniden eşitliği getirdi. 90’ıncı dakikaya kadar beraberliğin sürdüğü maçın son anlarında Leipzig, karşılaşmayı uzatmalara taşıyacak golü bulmak için büyük çaba gösterdi. 90+2’de Dani Olmo, Poulsen’in indirdiği topa gelişine vurdu. Sol çaprazdan kaleye yönelen top üst direkten oyun alanına geri döndü. Kaçan bu fırsatla birlikte Leipzig belki de çeyrek finalden oldu ancak Real Madrid de son 16 turunda gerçek anlamda direkten döndü. 1-1 berabere biten maç sonucu ilk maçtan gelen galibiyetin avantajıyla turu atlayan taraf Real Madrid oldu. Mücadelede milli futbolcu Arda Güler süre almazken eski Fenerbahçeli Eljif Elmas Leipzig formasıyla mücadelenin son anlarında oyuna dahil oldu.

Manchester City’den aynı tarife

Pep Guardiola’nın öğrencileri hata yapmadı.

Geçtiğimiz sezon İstanbul’da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan Manchester City, bu sezonun son 16 turu rövanş maçında ilk maç Danimarka’da 3-1 yendiği Kopenhag’ı bu kez kendi evinde ağırladı. Mücadeleye beşinci dakikada Manuel Akanji ve dokuzuncu dakikada Julian Alvarez’in attığı gollerle adeta 2-0 üstün başlayan City, 29’da Elyounoussi’nin attığı golle biraz olsun rüyadan uyandı. İlk yarının son anlarında golcüsü Erling Haaland’la bir kez daha rakip fileleri sarsan maviler, soyunma odasına 3-1’lik üstünlükle gitti.

Toplam skorda dört farklı üstünlüğü yakalayan City, ikinci yarıda oyunu rölantiye aldı. Tabelada yazan skoru son düdüğe kadar korumayı başaran İngiliz temsilcisi karşılaşmadan tıpkı ilk maçta olduğu gibi 3-1’lik galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Aziz Yıldırım’dan başkanlık açıklaması: Zamanı geldiğinde konuşacağım!

Aziz Yıldırım yazılı açıklamada bulundu.

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, yeniden başkanlığa aday olacağına dair iddialara yazılı açıklamada bulundu. Kulübün şampiyonluk yolunda ilerlediğini ve gündemin başkanlık tartışmalarına yer verilemeyecek kadar kritik bir noktada olduğunu belirten Yıldırım, “Kulübe FETÖ’cü, hocacı ya da herhangi bir şekilde kulüpten menfaat sağlamış kişiler aday olursa, karşılarına da hiç kimse aday olarak çıkmazsa, aday olacağım.” dedi. Adaylığına ilişkin herhangi bir karara varması durumunda açıklamayı yine kendisinin yapacağını belirten Aziz Yıldırım, “Benim herhangi bir planlamam olursa, kamuoyu bunu 3. kişilerden değil, şahsımdan öğrenecektir. Dolayısıyla hiç kimsenin benim yerime açıklama yapma hakkı yoktur. Seçimli olağan genel kurul zamanı gelince gerekli açıklamalar yapılır. Elli binden fazla üyesi bulunan Fenerbahçe Spor Kulübünde başkanlık için birçok uygun adayın çıkması söz konusudur ve zamanı geldiğinde bu kişiler aday olarak çıkmalıdır. Çıkmıyorsa da bu üzücü bir durumdur. Ancak bunları konuşmak için çok erkendir ve tartışmaya gerek yoktur. Kimsenin benim adıma konuşmamasını bekliyor, bununla birlikte zamanı geldiğinde yine şahsım tarafından gerekli açıklamaların yapılacağını, bunun dışında hiçbir bilgiye itibar edilmemesini kamuoyundan rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ozan Tufan gol attı, Hull City berabere kaldı

Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür, Birmingham maçına ilk 11’de çıktı.

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür’ün ilk 11’de başladığı maçta evinde 19. sıradaki Birmingham’ı ağırladı. Ozan Tufan’ın 25. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Hull City, 82’de Jutkiewicz’in golüne engel olamadı ve mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi. Karşılaşmada Ozan Tufan 66, Abdülkadir Ömür ise 79 dakika sahada kaldı.

Jorge Jesus Al Hilal ile tarih yazıyor… Rekora bir var

Fenerbahçe’nin geçen sezon başında bulanan Jorge Jesus Suudi Arabistan futboluna damga vurdu.

AFC Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında El Hilal sahasında El Ittihad’ı 2-0 mağlup etti ve rövanş maçı öncesi avantaj sağladı. El Hilal’in gollerini 40’ta penaltıdan Aleksandar Mitrovic ve 42’de Salem Al Dawsari attı. Bu galibiyetle teknik direktörlüğünü Jorge Jesus’un yaptığı Al Hilal üst üste 26. maçını kazandı. Bu, dünya futbol tarihindeki en uzun galibiyet serileri sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Suudi Arabistan Pro Ligi’nde cuma günü El Riyadh ile deplasmanda karşılaşacak El Hilal kazanırsa 27 maçlık dünya rekorunu da egale edecek. En uzun galibiyet serileri şöyle…

The New Saints – 27 maç (2017)
El Hilal – 26 maç (2024)
Ajax – 26 maç (1972)
Ajax 25 maç (1995)

Bu sezon ligde oynadığı 22 karşılaşmada 20 galibiyet, iki beraberlikle yoluna namağlup devam eden El-Hilal topladığı 62 puanla ilk sırada.

Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk, Eyüpspor maçı hakkında konuştu

Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk, “Eyüpspor maçında olayları bu şekle getiren hakemdi.” dedi.

Bodrum FK’nın Eyüpspor’u ağırladığı maç, yaşanan saha olaylarıyla gündeme gelmişti. Mücadele hakkında konuşan Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk yaşananlara ilişkin hakemin tutarsız kararlarının iki tarafı da olumsuz etkilediğini ileri sürdü. Son iki haftadır Bodrum FK üzerine hakemler tarafından bir şeyler oynandığını savunan Öztürk, “Eyüpspor maçında olayları bu şekle getiren hakemdi. Hakemin tutarsız kararları iki tarafı da çıldırttı. Eyüpspor yedek kulübesindeki oyuncunun yaralanması tasvip edilecek bir şey değil. Gözünde retina yırtığı var deniliyor, inşallah öyle bir şey yoktur. Maçtan sonra kulüp müdürümüz Süleyman Bey hastaneye gitti ve öyle bir şey olmadığını söylediler.” diye konuştu.

Uğur Demirok ameliyat olacak

Mücadelede tribünden atılan yabancı maddelerin etkisiyle darbe alıp sahayı ambulansla terk etmek durumunda kalan Eyüpspor futbolcusu Uğur Demirok, sağlık durumuna ilişkin açıklama yayınladı. Gözünden ameliyat olacağını belirten stoper, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Sabah tekrardan kontrollerim yapıldı. Maalesef acil ameliyat olmam gerektiği söylendi. Akşam operasyon geçireceğim”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.