Süper Lig’de 27’nci haftanın VAR kayıtları yayınlandı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 27'nci haftasında saha içi görüntülü inceleme yaşanan VAR müdahalelerindeki hakem görüşmelerinin kayıtlarını yayınladı.

Spor 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de 30'uncu haftaya ait VAR kayıtları açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, aldığı karar sonrası ikinci kez VAR kayıtlarını açıkladı. TFF’nin YouTube kanalı üzerinden yayınlanan videoda, hakemlerin görüntülü izleme uyarısı için ekran başına gittiği tüm pozisyonlardaki görüşmelerin ses kayıtları kamuoyuna yansıtıldı. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’ya karşı son saniyede kazandığı penaltının kaydı ile birlikte Galatasaray’a Antalyaspor maçında verilen penaltı esnasında yapılan görüşmelere de videoda yer verildi.

27’nci haftanın kayıtlarında dört farklı maçtan görüntülere yer verildi, bunlar:

Gaziantep FK – Başakşehir

Fenerbahçe – Kasımpaşa

Fatih Karagümrük – Alanyaspor

Galatasaray – Antalyaspor maçları oldu.

‘Oyuncunun kafasına çarpmıyor değil mi?’

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa karşısında son saniye kazandığı penaltıda, VAR incelemesi esnasında hakem Cihan Aydın ve VAR’daki Erkan Engin arasında geçen diyalog dikkat çekti. VAR hakemi Engin’e ‘ağabey’ diye hitap eden Cihan Aydın, pozisyonda temasın vücudun tam olarak hangi bölgesine geldiğine emin olamadığından:

“Oyuncunun kafasına çarpmıyor değil mi? Direkt eline geliyor değil mi?” sorusunu sordu. VAR hakemi Erkan Engin ise, “Hayır, hayır direkt eline geliyor. Direkt eline geliyor.” yanıtını verdi. Bunun ardından “Tamam, kararım penaltı, kart yok.” teyidini veren Cihan Aydın, sahaya dönüp penaltı noktasını gösterdi.

‘Kırmızılı topa vuruyor, rakibi ona vuruyor’

Galatasaray – Antalyaspor maçının dokuzuncu dakikasında ceza sahası içinde Tete’ye yapılan müdahalenin ardından VAR hakemi Özgür Yankaya, Abdulkadir Bitigen’i pozisyonu izlemeye davet etti. Önce temas noktasını gösteren Özgür Yankaya’yı Bitigen yönlendirmeye başladı.

“Tekrardan yakından oynatır mısın? Yakından ve biraz yavaş, ona emin olmam lazım. Yakın, yavaş.” diye telkinde bulunan Abdulkadir Bitigen, pozisyonu izledikten sonra, “Kırmızılı topa vuruyor, rakibi ona vuruyor. Tamam, teşekkür ederim. Kararım penaltı.” diyerek monitörün başından ayrıldı ve beyaz noktayı gösterdi.

Şampiyonluk yarışında FETÖ kavgası: Dursun Özbek, Ali Koç ve Fenerbahçe’yi hedef aldı, Aziz Yıldırım sert yanıtladıŞampiyonluk yarışında FETÖ kavgası: Dursun Özbek, Ali Koç ve Fenerbahçe’yi hedef aldı, Aziz Yıldırım sert yanıtladı

Galatasaray taraftarı derbide deplasman tribünündeGalatasaray taraftarı derbide deplasman tribününde

Galatasaray'ın takvimi değişti: Rize maçı pazar değil cumaGalatasaray’ın takvimi değişti: Rize maçı pazar değil cuma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.