Trabzonspor’a evlat darbesi

Trabzonspor eski futbolcusu Fatih Tekke'nin çalıştırdığı Alanyaspor'a 3-1 yenildi. Bu skorla bordo mavililerin galibiyet serisi üç hafta sonra bitti.

Spor 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fatih Tekke'nin Alanyaspor'u Trabzonspor'u üç golle geçti.

Ligde kalma mücadelesi veren Alanyaspor sahasında üçüncülük iddiası bulunan Trabzonspor’u konuk etti. Alanya’da teknik direktör Fatih Tekke uzun yıllar formasını terlettiği ve özdeşleştiği memleketinin takımı Trabzonspor’a karşı galibiyet kovalıyordu. Abdullah Avcı ve ekibi son haftalardaki yükselişi sürdürmenin peşindeydi.

Karşılaşma adeta golle başladı. 8. dakikada Alanyaspor Oğuz Aydın’ın golüyle öne geçti. Bu golden hemen sonra son haftaların formda oyuncusu Trezeguet rakip kaleyi yokladı, Ertuğrul Taşkıran başarılı oldu. Ertuğrul 29’da da Bardhi’nin topunu kurtardı. Maçın ve belki de sezonun en enteresan anlarından biri 38. dakikada yaşandı. Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır stoper takım arkadaşı Denswil’e pas verdi. Denswil Uğurcan’ın topu ileri uzun göndereceğini düşünerek topa bakmadı. Böylelikle Oğuz’a adeta pas oldu. Oğuz hem kendisinin hem takımının ikinci golünü böyle kaydetti. İlk yarı 2-0 bitti.

Alanya farkı üçe çıkardığı golü 73. dakikada buldu. Novais’in ceza sahasına gönderdiği ortada Hassan topa kayarak vurdu. Kaleci Uğurcan Çakır’dan dönen topu iyi takip eden Efecan Karaca topu filelerle buluşturdu. Golün ardından yan hakem ofsayt bayrağını kaldırırken yapılan VAR incelemesinin ardından maçın hakemi Volkan Bayarslan golü verdi. 90+6. dakikada Nicolas Pepe Trabzonspor’un tek golünü attı ve farkı ikiye düşürdü. Maç 3-1 bitti. Trabzonspor Beşiktaş’ın kaybettiği haftada fırsat tepti ve rakibiyle aynı puanda kalıp üçüncü sırada devam etti. Alanyaspor 33 puanla 13. sıraya çıktı.

Antalya galibiyet hasretini sonlandırdı

Günün bir diğer maçında son altı Süper Lig maçında gülmeyen Antalyaspor, Gaziantep FK’yı ağırladı. Antalya ekibi Sam Larsson’ın 40. dakikadaki golüyle sonuca gitmeyi başardı. Maç boyunca daha net fırsatlar elde eden ekip Sumudica’nın öğrencilerini mağlup ederek puanını 38 yapıp haftayı sekizinci  sırada kapadı. Antep ekibi 28 puanla 18. sırada kaldı. Karşılaşmada dikkat çekici detaylardan biri hakem Direnç Tonusluoğlu’nun Maxim’in pozisyonu için VAR ekranına çağrılıp buna rağmen penaltıyı vermemesi oldu.

Marius Sumudica pozisyon hakkında “Televizyonlarda kim daha çok bağırırsa, hakem kararlarını değiştirebiliyor. Bugün Maxim’in pozisyonu penaltıydı. VAR çağırdıysa, zaten penaltı pozisyonu olduğu için çağırmıştır. Hakem penaltıyı vermedi. Gaziantep FK hakemlerle ilgili konuşan bir camia olmadığı için hakkımızın yendiğini düşünüyorum” dedi.

TFF'den Süper Kupa'ya yarım saatlik ertelemeTFF’den Süper Kupa’ya yarım saatlik erteleme

Dursun Özbek: O fotoğraf gayrı ihtiyariDursun Özbek: O fotoğraf gayrı ihtiyari

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.