Güzel kadına faşist baskı

3 Mart 2024
Muhtar adayı Simurg Sarsılmaz Diyarbakır'da modellik yapıyor

Bugün diyeceklerimi benim gibi güzel ve cinselliğini özgür yaşayan bütün kadın kardeşlerim kendi yaşamlarından biliyor zaten. Ama olsun, ben yine de yazacağım ki güzel kadınları kendilerine tehdit gibi algılayan önyargılı ve beyinsiz erkekler de belki biraz ders alır diye umuyorum.

Umuyorum ama olacağından pek de umudum yok açıkçası. Kendi yaşamlarındaki cinselliklerinin sorunlu olduğuna inandığım bazı erkekler bir güzel kadın görür görmez cinsellikten başka hiçbir şey düşünmez oluyor. Zaten az çalışan beyinleri güzel kadın görür görmez duruveriyor.

Güzel olan kadının aynı zamanda düşünebileceğini ve mesleğinde de iyi olabileceğini küçük beyinleri katiyen basmıyor bunların.

Bu benim başıma kaç defa geldi. Bir projede çalışıyorum diyelim, oradaki erkeklerin çoğunluğu beyinlerinde güzelliğim ve cinselliğimden başka hiçbir şey yokmuş gibi ve ben sanki onlar için hazırmışım gibi davranmaya çalışıyor bana yaklaşımında. Ama ben erkekleri yönetmeyi bildiğim için onlara haddini bildiriyorum, yola sokuyorum. Ama her kadının bunu yapmasını beklemek ne kadar doğru olur işte onu bilemiyorum.

Anladım ki bazı erkeklerin güzel, kendine bakan, cinselliğini özgür yaşayan kadına karşı ağır bir psikolojik tepkisi var. Hatta bu kadınları kendilerine tehdit olarak algılıyorlar.

Bu barbar kavramını bile hak etmeyen erkekler zavallı hayatlarında güzel bir kadınla karşılaşınca tehdit algıları nedeniyle onu bütün diğer vasıflarından sıyırıp sadece vücudu ile algılamaya ve tek bildiklerini sandıkları cinselliği düşünmeye sığınıyorlar.

Ben ve birçok kadın arkadaşımın ne yazık ki bizim alışık olduğumuz çevrelerde bile başımıza gelebilen  bu tavrın son örneği Diyarbakır’da yaşandı. Büyük şehirlerdeki feminist kadınlar orada yaşananlara nedense tepki henüz vermedi ama bence ibret alınması ve utanılması gereken bir berbat olaydı bu.

Simurg Sarsılmaz çok güzel ve seksi bir kadın. Az daha model gibi diyecektim ama demedim, çünkü zaten model o.

Simurg erkek egemen baskının oldukça ağır yaşandığına inandığım Diyarbakır’da harika ve çok şık bir adım attı ve şehrin bir ilçesinde dört erkek adaya karşı muhtarlığa aday oldu. Seçilirse kadın haklarına sahip çıkıp kadınlar için mücadele edeceğini açıkladı.

Şimdi normalen siz ne beklersiniz bilemiyorum ama ben güzel ve alımlı bir kadının şehirde siyasete girmesinin orada coşkuyla karşılanacağını düşünmüştüm. Ama bu olmadı tabii ki. Erkek şovenist faşizm hemen harekete geçti, kendi cinselliklerinden korkanların kaçıp saklandığı ortam olan sosyal medya harekete geçirildi ve bayan Simurg’a hayal bile edemeyeceği şiddette saldırılar başladı. Onu cinsel obje olarak konumlandırdılar. hatta yapay zeka kullanarak çıplak bile göstermiş olabilirler. Bunu görmedim ama bu bile eğer olduysa hiç şaşırmam.

Hatta bunlardan daha hasta beyinli olanları bununla da kalmadı. İnanması zor ama kadını ölümle tehdit bile ettiler.

Sonunda Simurg hanım baskıya tehditlere dayanamadı ve adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çok yazık oldu bence. Kendi zavallı dünyalarında yine erkek erkeğe kalanlar mutlu mudur bu yaptıklarından. 

Bu tür barbarlıkları okuyunca bazen acaba bu tiplerden bir tanesini seçip onu kölem yapsam, evdeki itaatkarıma 24/7 yaptığım gibi sık sık cezalandırarak biraz eğlensem mi diye düşünüyorum.

Çünkü güzel kadın görür görmez insanlıktan çıkanların mutlaka baskı altında tuttukları cinsel fanteziler vardır. Ve bunu oraya çıkaran kadın bence onların tedavisini de gerçekleştirir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.