Sevgili İrem, boşalırken çok az sıvı geliyor, bunu performans sorunu yaptım

Erkek boşalırken ne kadar sıvı gelmesi normaldir? Kavga edip sevişmek çok güzel olsa da buna neden son vermek gerekir? Orgazm ağrısı ile ten uyuşmazlığının bir ilgisi var mı? İrem Hattat cevap veriyor.

17 Mart 2024
Bir erkek boşaldığında ortalama ne kadar sıvı üretir ve bunun cinsel performansla ilgisi var mıdır? Fotoğraf: Shutterstock

İrem Hanım merhaba,
Ben 28 yaşındayım, 2 yıllık evliyim , eşim 34 yaşında. Benim sorum şu: ailesi nedeni ile inanılmaz kavga ediyoruz çünkü her işimizin içindeler. Ne zaman çocuk yapıcaz, paramızı nereye harcıyoruz gibi her konuya karışıyorlar. Ancak her şiddetli kavganın sonrasında inanılmaz tutkulu bir şekilde sevişiyoruz. Bu durum artık beni rahatsız ediyor çünkü eşimle fikir ayrılıklarımızı hiç çözümlemeden konu böylece kapanıveriyor. Sizce bu durum ileride sorun yaratır mı?

Değerli Okurum,
Galiba eşin seni susturmanın kolay yolunu bulmuş, cinsellikle sorunların üstünü güzel bir kapatıyor, ta ki bir sonraki kavgaya kadar. Öncelikle ailesinin her şeye karışmasına hemen çizgini çek. Bunu da otur kocanla konuş. Aranızda bu konu çözümlenmezse zaten cinsel hayatınızın da gerginlikten etkilenmesi yakındır. İlişki sorunları cinsel sorunları çağırır. Ama dikkat et, cinselliği ona karşı koz olarak kullanma. Yani benim istediğim olmazsa, salonda yatarsın deme. Ten uyumunuz olması çok güzel, şimdi yapmanız gereken iletişim uyumunu da sağlamanız.

İrem Hanım merhaba,
Ben 47 yaşındayım, 22 yıllık bir evlilikten sonra boşandım ve 6 aydır çok iyi giden bir ilişkim var. Sorun şu ki, ilişki sırasında orgazm yaşarken bayağı bir ağrım oluyor. Daha önce evliliğimde hiç böyle bir durum olmamıştı. Orgazm hissinin mükemmel olması gerekmez mi? Çok merak ediyorum, acaba bizde ten uyuşmazlığı mı var?

Değerli Okurum,
Bu ten uyuşmazlığı kan uyuşmazlığı gibi bir şey değil:) Yani tenler uyuşmadı da orgazm mükemmel olmuyor gibi bir şey olmaz. Orgazm genellikle yoğun zevk veren bir his olsa da bazen kadınlar orgazmla birlikte cinsel ağrı hissini de yaşıyor. Bu durum özellikle menopoz sonrasında meydana gelen hormonal değişimlerden kaynaklanıyor. Özellikle hormonal eksiklik yaşayan kadınlarda orgazma eşlik eden vajina ve rahim kasılmaları ağrı yaratabiliyor. Bu durumda mümkünse hormonsal eksikliğin durumu tespit ediliyor ve gerektiğinde hormon yerine koyma tedavilerinden yararlanılıyor. Ayrıca her ilişkide orgazm olmak ve her orgazmın aynı yoğunlukta yaşanması da şart değil. Önemli olan cinselliği keyif ve tatmin hisleriyle tamamlamak. Sen bir kadın doğumcunla görüş, o arada da konuyu takıntı yapma.

Sevgili İrem Hanım,
53 yaşındayım. Benim sorunum boşalırken çok az sıvı gelmesi. Bu problem 7-8 aydır var. Beraber olduğum kadınlardan utanıyorum, sanki performansım kötü gibi hissediyorum. Sizce bu durum geçici mi?

Değerli Okurum,
Boşalma sıvısının miktarını cinsel yönden kuvvetli olmakla eş tutma. Boşalma sıvısı yaklaşık 1.5-5 ml (1-2 çay kaşığı) kadar. Meni miktarı yaşla birlikte doğal olarak düşebiliyor. Üst üste yaşanan ilişkilerde de meni giderek azalabilir. Prostat ameliyatları sonrasında geri boşalmaya bağlı olarak sıvı çıkışı olmayabiliyor. Ancak bunlar performansın kötü olduğunu göstermez. Eğer boşalma sıvısında ani bir renk veya miktar değişikliği olursa o zaman olası bir problem (örneğin prostat enfeksiyonu) açısından kontrol yaptır. Boşalma hissin hiç olmuyorsa yine bir uzmana başvur.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.