Erdoğan’ın bir günü | Muhalefeti ‘halkı galeyana getirmekle’ suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Aydın ve Adana’daydı. Erdoğan, isim vermeden İmamoğlu’nun saldırıya uğramasına değindi, “Sizi galeyana getirmelerine izin vermeyin. Tepkinizi sandıkta verin” dedi. Adana’da ise deprem bölgesindeki lise öğrencilerine ek kontenjan müjdesi verdi.

Siyaset 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine dört gün kala cumhurbaşkanı adayları il gezilerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün, mitinglerini Aydın ve Adana’yla sürdürdü. Erdoğan, önce Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda ardından Adana İstasyon Meydanı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde muhalefet için sıklıkla kullandığı “FETÖ’cü ve bölücülerle kol kola yürüyenler” ifadelerini tekrar etti. Erdoğan, “Tavrımızı ya tüm terör örgütleriyle amansız bir mücadele yürütenlerden ya da FETÖ’cü ve bölücülerle kol kola yürüyenlerden yana kullanacağız. Tercihimizi ya aile kurumuna sahip çıkanlardan ya da LGBT’yi başımıza musallat edeceklerden yana belirleyeceğiz. Bu CHP, İYİ Parti, HDP LGBT’ci mi? Diğer yavrucukları söylemeye gerek var mı? İstanbul, Ankara Büyükşehir belediyecileri, onların belediye başkanları zaten LGBT’cilerin en büyük finansörü. Peki, AK Parti’ye LGBT girebilir mi? MHP’ye LGBT girebilir mi? Cumhur İttifakı’na girebilir mi? Çünkü biz, ailenin kutsallığına inanıyoruz. Ailemizi asla bunlara yedirmeyiz. Onun için çok çalışacağız. Oyumuzu ya eser siyasetinden, ülkeye ve millete hizmet siyasetinden ya da yıkım siyasetinden, takoz siyasetinden yana kullanacağız” diye konuştu.

Erdoğan, 27 Mayıs darbesinden sonra yapılan Yassıada yargılamaları sonucu idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’i de memleketi Aydın’da andı. Erdoğan, Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 1950 seçimlerinin de 14 Mayıs tarihinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, bu pazar gerçekleşecek olan seçimlerle benzerlik kurdu.

“27 Mayıs sıradan bir darbe asla değildir. 27 Mayıs, her şeyden önce 14 Mayıs’ın bir rövanşıdır. Pazar günü bu rövanşı alıyor muyuz?” diyen Erdoğan, “27 Mayıs, milletten asla yüz bulamayan CHP’yi tank namlusuyla iktidara getirme operasyonudur. 27 Mayıs’ın senaristi CHP’dir. Yapımcısı CHP’nin bürokrasi, akademi ve medyadaki uzantılarıdır” diye konuştu. Erdoğan, “Baş aktörü de CHP’nin milli şefidir” sözleriyle İsmet İnönü’yü hedef aldı.

Erdoğan'ın bir günü | Muhalefete tepki, esnafa prim vaadiErdoğan’ın bir günü | Muhalefete tepki, esnafa prim vaadi

Erdoğan isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı taşlı saldırıya da değindi, muhalefeti “halkı galeyana getirmek” ile suçladı. Erdoğan “Biliyorum son 2 aydır siyaset sahnesinde yaşanan rezillikler sizi üzüyor. Bölücü örgütün giderek artan pervasızlıkları sizi öfkelendiriyor. Ama gün soğuk kanlı olma, sabırla, basiretle hareket etme günüdür. Siyasi ikballeri uğruna sizi galeyana getirmeye çalışanlara fırsat vermeyin. 14 Mayıs’ta sandık önünüze geldiğinde tepkinizi orada gösterin, kirli pazarlıkların hesabını sandıkta sorun. Göz göre göre sizlerin iradesini yok sayanlara cevabınızı sandıkta verin” dedi.

Erdoğan’ın Adana mitingine yoğun ilgi vardı

Deprem bölgesindeki lise öğrencilerine ek kontenjan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana mitinginde deprem bölgesindeki lise öğrencileri için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde yüzde 25’lik ek kontenjan ayrılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı, ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda da bu öğrenciler için birer kişilik yer tahsis edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “kararsızları ikna edin” çağrısı da yaptı. Erdoğan, “14 Mayıs’ta hak ettikleri dersi sandıkta vermeye hazır mısınız? Seçim gününe kadar tereddütlü bir akrabanızı bulmalısınız. Kendisine benim selamımla gidip 14 Mayıs’ı anlatacaksınız. Ben Adana’ya güveniyorum. 21 yılda her şeyi değiştirdik, bir tek muhalefet kaldı. Yalanla tehditle muhalefet yapılamayacağını bir türlü öğretemedik. 14 Mayıs’a doğru da azdılar. Fol yok yumurta yok. Kibri arşa değmiş durumda. Makam mevki dağıtıyorlar” dedi.

İktidarları döneminde Adana’ya 126 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını söyleyen Erdoğan, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattını 2025’te açacaklarını duyurdu.

Erdoğan'ın bir günü | Erzurum'da taşlanan muhalefeti suçlu bulduErdoğan’ın bir günü | Erzurum’da taşlanan muhalefeti suçlu buldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.