Futbol Federasyonu: Siyaset spora karışmamalı

Futbol Federasyonu ertelenen Süper Kupa maçıyla alakalı açıklama yayınladı. Federasyonun açıklamasında sporun siyasete karışmaması gerekliliği vurgulandı.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Federasyondan Süper Kupa açıklaması geldi.

Yaşanan Atatürk krizi sonrası ertelenen Süper Kupa maçının yankıları sürüyor. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında 29 Aralık Cuma akşamı Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanması planlanan maç Atatürk’ün sözünün yazılı olduğu pankarta ve siluetinin yer aldığı tişörtlere müsaade edilmemesi sonucu iki kulübün ortak isteğiyle oynanmadı.

O akşamın ardından birçok spekülasyon ortaya atıldı. TFF konuşulanlara karşı yanıt niteliğinde açıklama yayınladı. Açıklama “Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin spora asla karışmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımız ve iki güzide kulübümüzle yürüttüğümüz şeffaf iş birliğine istinaden 2023 Turkcell Süper Kupa – Riyad süreci hakkında bazı önemli konulara açıklık getirmek isteriz” cümleleriyle başladı ve şöyle devam etti:

Suudi Arabistan'daki Atatürk skandalının sebebi 4 milyon dolar paraymışSuudi Arabistan’daki Atatürk skandalının sebebi 4 milyon dolar paraymış

“2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının Riyad’da oynanması teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company / Riyadh Season) şirketi tarafından iletilmiş, her iki kulübümüzün onayıyla imzaya taşınmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır.

Sürecin hiçbir aşamasında millî değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsız, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef edinen provokasyon amaçlıdır. İlgili müsabaka FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Atatürk'ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş, Suud'larla kriz göre göre gelmiş, herkes de çok şaşırmışAtatürk’ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş, Suud’larla kriz göre göre gelmiş, herkes de çok şaşırmış

Spor dünyası tek vücut: Atatürk kazandıSpor dünyası tek vücut: Atatürk kazandı

Süper TürkiyeSüper Türkiye

Mehmet Büyükekşi'yi Arabistan yakacakMehmet Büyükekşi’yi Arabistan yakacak

Süper Kupa'da son dakika krizi: Atatürk'e izin yokSüper Kupa’da son dakika krizi: Atatürk’e izin yok

Süper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmışSüper Kupa krizinde askerler soyunma odalarını basmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.