Galatasaray’a Sinan Erdem’de soğuk duş: Dijon 25 sayıdan döndü

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 grup mücadelesinde Dijon’la karşılaşan Galatasaray bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkardığı maçta rakibine 96-93 kaybetti. Eurocup maçında Paris Basket’i ağırlayan Beşiktaş ise 95-72 mağlup oldu.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Dijon 25 sayıdan döndü, Galatasaray'ı yendi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 gruplarında ikinci maçlar oynandı. Galatasaray kendi evinde Fransız temsilcisi Dijon’u ağırladı. Maça muhteşem başlayan sarı-kırmızılılar skoru kısa sürede 13-2’ye taşıdı. Bu anın ardından iki takım da çok yüksek yüzdeyle hücum etmeye başladı. Dee Bost ve Sadık Emir Kabaca’yla sayılar bulan Galatasaray farkın erimesine izin vermedi ve çok yüksek skorlu geçen ilk çeyreği 38-24 önde tamamladı.

İkinci periyodun başında iki takım da hücumda duruldu. Galatasaray Klemen Prepelic’le farkı korudu ve devreye 60-44 üstün gitti. İkinci yarının başında Dijon farkı 13’e kadar indirse de sarı-kırmızılılar David Mccormack’in önderliğinde 10-0’lık seri yakaladı ve Dee Bost’un periyot bitimine iki dakika kala bulduğu üçlükle 25 sayılık üstünlük yakaladı. Son çeyreğe giderken skor tabelası 83-63 İstanbul ekibi lehineydi.

Fenerbahçe Fransa'da hata yapmadıFenerbahçe Fransa’da hata yapmadı

Ne olduysa bu andan sonra oldu. Son çeyreğe 7-0’lık seriyle başlayan Fransız temsilcisi farkı 13’e indirdi. Devamında kusursuz bir hücum ritmi yakalayan Dijon seriyi 24-5’e taşıdı. Yakaladığı ivmeyle üst üste sayılar bulan ve oyuna ortak olmasını bilen Dijon bitime bir dakika kala 92-92 beraberliği sağladı. Ev sahibi ekip bitime 50 saniye kala Prepelic’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle 93-92 öne geçti. Sarı-kırmızılılar devamında iyi savunma yapsa da hücum süresinin son saniyesinde Caver’in turnikesine engel olamayınca 94-93 geri düştü. Kalan sürede konuk takım iki sayı daha buldu ve Galatasaray mücadeleyi 96-93 kaybetti.

Bu sonuçla Cimbom son 16 grubunda çıktığı ikinci maçtan da yenik ayrıldı. Galatasaray’da David McCormack 21 sayı, Dee Bost 17 sayı, Klemen Prepelic 13 sayı sekiz asist, Sadık Emir Kabaca 12 sayı, Corey Walden ise sekiz sayı ile oynadı. Dijon’da eski Beşiktaşlı Leyton Hammonds 20 sayı, Allan Dokossi 17 sayı 12 ribaund, David Holston 15 sayı dokuz asist, Giovan Oniangue 15 sayı üretti. Maç sonu taraftar ve koç arasında gerginlik yaşandı.

NBA All-Star'da bir ilk: Üçlük yarışmasında Curry ve Ionescu karşı karşıyaNBA All-Star’da bir ilk: Üçlük yarışmasında Curry ve Ionescu karşı karşıya

Galatasaray taraftarları 25 sayı farkla öndeyken yaşanan mağlubiyetin ardından başantrenör Zvezdan Mitrovic’e tepki gösterdi. Taraftarlar Mitrovic’in istifası yönünde tezahüratta bulundu. Bu sırada Mitrovic kendisine küfreden taraftarlara karşılık verince tartışma yaşandı. Galatasaray Kulübü çalışanları tecrübeli başantrenörü soyunma odasına götürdü.

‘İstifa için sebep yok, takım içinde sorunlar var’

Maç sonu basın toplantısında konuşan Galatasaray başantrenörü Zvezdan Mitrovic kendisine yöneltilen “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, “İstifa edecek bir sebep göremiyorum. Bunu neden sorduğunuzu bilmiyorum. Bu çok ilginç. Basın toplantılarında ilk kez soru soran birini görüyorum. Oldukça profesyonel. Bilmiyorum belki de hali hazırda son 16 turu oynarken ve çeyrek final hedefimiz varken sen beni kovardın” dedi.

Takım içinde sorunlar olduğundan bahseden 53 yaşındaki başantrenör şöyle dedi: “Maçı kaybettik gördüğünüz gibi. Her şeyini ortaya koyan bir koç olarak yapabileceğimin en iyisini yapıyorum. Belki de basketbolu benden daha iyi biliyorsunuzdur. Yardımcılarımla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Basın toplantısında konuşulacak konular değil ancak takım içinde bazı problemlerimiz var. Herkes basketbolu biliyor. Problemli bir zamanda takımı oluşturduk.”

Maç sonunda Mitrovic zorlukla sakinleştirildi.

Beşiktaş da evinde farklı mağlup

Eurocup 17’nci hafta maçında Beşiktaş Akatlar’da Paris Basket’i ağırladı. Mücadeleye hızlı başlayan deplasman ekibi kısa sürede üstünlüğü ele aldı. Çember savunmasında sertliği artıran Beşiktaş rakibinin hücum ritmini kesmeyi başardı ve 12-0’lık seri yakalayarak kötü başlangıcı telafi etti ve 16-11 öne geçti. Çeyreğin devamını daha iyi oynayan Paris ilk 10 dakikayı 23-20 önde kapattı. İkinci periyotta skor hep dengede seyretti. Rakibinin takip mesafesinden çıkmayan siyah-beyazlılar farkı eritme çabalarında da etkili olamayınca devreye 43-37 Paris üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya savunmada etkili başlayan Beşiktaş karşısında Fransız temsilcisi oyunun kontrolünü ele geçirdi. Çeyreğin yarısında farkı 12’ye yükselten Paris 3. periyodu 73-58 önde geçti. Son çeyrekte Beşiktaş’ın geri dönüşüne izin vermeyen Fransız temsilcisi karşılaşmadan 95-72’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Beşiktaş gruptaki 17. maçında sekizinci yenilgisini aldı. Son 16’ya kalmayı daha önce garantileyen siyah-beyazlılar grubun son maçında Hapoel Tel Aviv ile karşılaşacak.

Beşiktaş da güvenlik engeline takıldı: Hapoel maçı Slovenya'daBeşiktaş da güvenlik engeline takıldı: Hapoel maçı Slovenya’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.