Filistin destekçisi yüzden fazla öğrenci Columbia Üniversitesi’nde gözaltına alındı

New York'taki Columbia Üniversitesi'nin kampüsünde çadır kurup Filistin yanlısı protesto eylemi yapan öğrenci grupları gözaltına alındı. Eylem yeni gelenlerle devam ediyor.

Dünya 19 Nisan 2024
Screenshot

ABD’nin New York şehrindeki Columbia Üniversitesi’nde kampüste Filistin yanlısı protesto yapan öğrenci grupları polis tarafından gözaltına alındı. CNN.com’un aktardığına göre polis rektörün çağrısı üzerine okula geldi, yüzden fazla kişiyi ‘Okula izinsiz girme suçuyla içeri aldı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams Perşembe akşamı düzenlediği basın toplantısında 108’den fazla tutuklama yapıldığını söylerken protestoları organize eden CUAD (Columbia Üniversitesi Apartheid Divest) organizasyonundan bir öğrenci  “Soykırımdan vazgeçilmesi için barışçıl bir protesto gerçekleştirdiklerini” söyledi.

Gazze’de Sağlık Bakanlığı bu hafta yaptığı açıklamada, Hamas’ın Ekim ayında İsrail’de 1.200 kişinin ölümüne neden olan saldırısından bu yana kuşatma altındaki bölgede en az 33.797 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Protestoları düzenleyen CUAD 100’den fazla topluluktan oluşan bir öğrenci koalisyonu. CUAD protestonun gerekçesini  “İsrail’in apartheid, soykırım ve Filistin’in işgalinden kâr eden şirketlere finansal yatırım yapmaya devam etmesi” olarak açıklıyor. Columbia Üniversitesi’nin bu şirketlerden bağış kabul etmemesini ve şirketlere ait tüm fonları elden çıkarmasını istiyor.

Eylemler CUAD’ın sosyal medya hesaplarından yayınlanıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.