Bu düğümü kayıp anne Suphiye Orancı çözebilir

Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkisinden doğan ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu annesi Suphiye Orancı'ya ulaşmak için Müge Anlı'ya çıktı. Almanya'da yaşayan anne Suphiye bir iddiaya göre artık Sophia adını kullanıyor.

Orancı'nın kızlarından Dilara G.'nin babalık davası açtığı Uğur Dündar da programa mesajıyla katıldı.

Popüler 17 Nisan 2024
(Sol alttan) Uğur Dündar'a babalık davası açan Dilara G., Metin Akpınar, Dilara G.'nin annesi Suphiye Orancı, Metin Akpınar'ın kızı olduğunu mahkeme kararıyla onaylatan Duygu Nebioğlu, Dilara G'nin babası olmadığına dair DNA raporu olan Uğur Dündar, Suphiye Orancı (tekrar)

Türkiye geçen yıl 13 Ekim sabah uyandı ve Metin Akpınar’ın bir kızı olduğunu öğrendi. 35 yaşındaki Duygu Nebioğlu adlı kadın Akpınar’a açtığı babalık davasını kazanmıştı, ünlü oyuncunun nüfusuna geçirildi. Bugün alıyoruz ki bu buzdağının sadece görünen kısmıymış.

Birkaç gün sonra Nebioğlu’nun bir de ikiz kızkardeşi olduğu ortaya çıktı, doğal olarak o da Akpınar’ın kızıydı. İlerleyen günlerde basın kızların annesinin araştırdı ve anne Suphiye Orancı ismine ulaşıldı.

Bugün itibarıyla Suphiye Orancı’nın ikisi Metin Akpınar’dan, ikisi şu anda Almanya’da evli olduğu mühendisten, ikisi de babalarının kim olduğu henüz açıklanmayan toplam altı kızı olduğunu biliyoruz. Bunlardan Dilara G’nin gazeteci Uğur Dündar’a açtığı babalık davasını konuşuyoruz. Nitekim Duygu Nebioğlu daha önce “Bir ablamın da babası çok ünlü bir isim ve medya dünyasından. O da dava açtı, hukuk mücadelesi veriyor” demişti.

Söz konusu davayla ilgili haberler iki gündür kamuya maloldu. Günaydın gazetesi Duygu Nebioğlu’nun kardeşinin babalık davası açtığı ünlü gazetecinin Uğur Dündar olduğunu ve davanın Haziran’da görüleceğini duyurdu.

Gözlerin çevrildiği Uğur Dündar Twitter’dan cevap vermekte gecikmedi: “Bugünkü bir gazetede hakkımda babalık davası açıldığı ve Haziran ayında karara bağlanacağı açıklanmış. Bugüne kadar mahkemenin aldığı gizlilik kararına titizlikle uyduk ve hep sustuk. Ama mademki karşı taraftan biri konuştu; kısaca net bir cevap vereyim: Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve SON SÖZÜ SÖYLEYECEK KURUM OLAN ADLİ TIP KURUMU DNA İNCELEMESİNİ BİTİRDİ VE BİYOLOJİK BABALIK İDDİASINI REDDETTİ. Benim ve Avukatım Murat Ergün için konu kapanmıştır… Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu açıklama somut bir delile dayandığı için tatmin edici olsa da Duygu Nebioğlu kardeşinin babasının Uğur Dündar olduğunda ısrarcı, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda “Raporla oynanmış olabilir” diyor:

“Ben Metin Akpınar’dan önce Uğur Dündar’ı öğrenmiştim. 2008’den beri bildiğim bir konu bu. Kimsenin itibarıyla oynamamaya çalıştık senelerce. Ablamın davası 2 yıldır sürüyor. Ablamı ifşa etmediğim gibi Uğur Dündar’ı da ben ifşa etmedim… Şu an basın yasağı devam ettiği için sessiz kalmayı tercih ediyor. İtiraz dilekçesini hazırlıyoruz. Raporun sonucuyla oynandığını düşünüyoruz. Elbette bu konuyu kanıtlayacağız annem de ortaya çıkarsa. Kendisi annemle birlikteliğini de inkâr etmiş.”

Uğur Dündar ve Duygu Nebioğlu canlı yayında buluştu

Duygu Nebioğlu şimdi annesi Suphiye Orancı’ya ulaşmak istiyor. Hem kardeşinin babasını bulmak için, hem de kendi hikayesindeki eksik parçaları tamamlamak için. Nebioğlu bugün bu amaçla Müge Anlı’nın programına katıldı, annesine ‘artık korkma bir araya gelelim’ mesajı verdi. Hakkındaki iddialar yeniden gündeme gelen Uğur Dündar da programa gönderdiği mesajda DNA raporunun sonucunu tekrarladı ve Duygu Nebioğlu’na sevgilerini göndererek istediği zaman kendisini arayabileceğini belirtti.

Müge Anlı’nın programına bağlanan konuklar arasında bir de Almanya’dan bir izleyici vardı. Düsseldorf yakınlarında yaşayan izleyici Suphiye Orancı’nın eski komşusu olduğunu, Almanya’da ‘Sofia’ adını kullandığını, evli olduğu mühendisten ve iki kızı olduğunu anlattı.

Suphiye Orancı’nın gizemli hayatı

Suphiye Orancı 1970’lerin ortasında Antalya’da yaşayan genç bir kadın. Evlilik dışı ilişkilerden arka arkaya dört kız çocuk sahibi oluyor. O dönem Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir haberin de doğruladığı gibi en büyüğü dört, en küçükleri 2 aylık ikiz olan kızlarını Kemer’de dar gelirli bir aileye para karşılığı bakmaları için bırakıyor. Kısa zamanda gelip alacağını söylese de bir daha gelmiyor.

Suphiye Orancı’nın hayatındaki kilit isim, bundan iki ay önce vefat eden annesi. Duygu Nebioğlu anneannesi için “Sır küpüydü” diyor: “Anneannem annem hep ünlü olsun istemiş, ajanslara, fotoğraf çekimlerine götürmüş.’Zorla götürüyordu beni’ diye anlatmıştı annem. Suphiye Orancı bu dönemde filmlerde figüranlık yapmış, hatta İbrahim Tatlıses’in filminlerinde rol almış. Nebioğlu anneannesinin otoriter olduğunu da ekliyor: “Biraz da onun baskılarıyla kendini o camianın içinde bulmuş. Bir keresinde 40 kişilik bir tekne partisine gittiğini, orada ünlülerle tanıştığını, arkadaşlık ettiğini bana kendisi anlatmıştı.”

Hikaye devam ediyor

Dört kız kardeş önce bir köyde bir aile yanında, sonra çocuk esirgeme kurumunda ve evlat alındıkları ailelerde ve nihayet kendi kurdukları ailelerle yaşamaya devam ediyor. Gerçeği öğrenme konusunda en azimli belki de en hırslı olan Duygu Nebioğlu nüfus kayıtlarını inceleyerek, kimisini tesadüfen bulduğu  biyolojik ailesine ulaşarak bilgi toplamaya çalışıyor.

Bulmacanın bazı parçaları hala eksik. Onların çoğu da bugüne kadar hiç konuşmayan Suphiye Orancı’da gibi görünüyor.

Babalık davası: Uğur Dündar DNA raporunu gösterdi, Duygu Nebioğlu tahrifat yapıldığını iddia etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.