Meteoroloji’den 18 il için aşırı yağış uyarısı

İstanbul Belediyesine göre bugün İstanbul'da da gök gürültülü sağanak yağış olabilir. Belediyeye göre İstanbul bugünden itibaren kısmen serinleyecek.

Çevre 18 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Sarı kodla uyarılan iller şöyle: Amasya, Çorum, Giresun, Edirne, Tekirdağ, Kayseri, Kırklareli, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat ve Aksaray.

MGM günlük raporunda hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Rüzgarın kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Trakya’da gece şiddetli yağış

Açıklamada gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde (Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Ergene, Saray, Kapaklı) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji uzmanı Kadıoğlu’ndan ‘ısı adası’ yorumuna itiraz: İstanbul’a kar yağarken de bu kadar betonduMeteoroloji uzmanı Kadıoğlu’ndan ‘ısı adası’ yorumuna itiraz: İstanbul’a kar yağarken de bu kadar betondu

İstanbul için de uyarı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

AKOM’dan yapılan açıklamada İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç sisteminin etkisi altına gireceği belirtildi.

İl genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların bugünden itibaren 16-18 derece aralığına, bahar değerlerine gerileyeceğinin öngörüldüğü bildirildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.