Meteoroloji’den 45 il için yoğun yağış uyarısı

Meteoroloji 45 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor. Çevre bakanlığı da hava durumuyla ilgili uyarıların takip edilmesini çağrısında bulundu.

Çevre 20 Nisan 2024

Nisanın ilk günlerindeki mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklarla yaz havası yaşanmıştı. Şimdiyse hafta sonuna şiddetli yağış ve fırtına uyarılarıyla giriyoruz.

Şiddetli yağışlar ilk olarak gece saatlerinde Marmara ile Kıyı ve Güney Ege’de başlayacak. Bu bölgeler için sel uyarısı da var. Sabah saatlerinde ise yağışlar Batı Akdeniz’e doğru ilerleyecek. Bu bölgelerle birlikte İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısı da yapıldı.

Bu kapsamda Meteoroloji fırtına ve şiddetli yağış görülecek 45 ili sarı kodla uyardı.

Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde yağışlı hava kütlesinin etkisiyle 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bildirildi.

Bakan Özhaseki: Kurumların uyarıları takip edilmeli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahminine ilişkin raporunu paylaştı.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı meteorolojik veriler doğrultusunda hareket ederek dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirten Özhaseki, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, ilgili kurumların ve yetkililerin uyarılarını dikkatle takip etmelerini istirham ediyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.