Türk yapımcı Kaan Berkant’a ABD’de ödül

1979’dan beri bünyesinde Emmy ödüllerini de bulunduran Television Academy Foundation tarafından düzenlenen College Television Awards’da Kaan Berkant, yapımcılığı üstlendiği 'Slobopoly' ile en iyi komedi ödülüne layık görüldü.

Kültür Sanat 17 Nisan 2024
Kaan Berkant

43. College Television Awards (CTA) Amerika Birleşik Devletleri çapında en değerli ve ümit verici projeleri ve öğrencileri ödüllendiriyor. CTA adayları ve ödül alanlar Television Academy Foundation’un mezunlar ailesine katılıyor ve ömür boyu vakfın panellerine ve toplantılarına katılım hakkı kazanıyor.

Kaan Berkant da 2018 yılında Los Angeles’a taşındı ve orada UCLA’dan dersler alarak yapımcılığa odaklandı. Ve bu projeleri üretenlerin kariyer yolculuklarına destek vermeyi amaçlayan ödül bu yıl bu genç Türk yapımcının oldu.

Berkant ‘Slobopoly’ ile ödüle lâyık görüldü

ABD’nin en önemli sinema okullarından Chapman Üniversitesinde yapımcılık yüksek lisansı yapan Kaan Berkant yapımcılığını üstlendiği ‘Slobopoly’ ile en iyi komedi ödülünü kazandı. Genç yapımcı Berkant ile birlikte ödüle projenin yazar/yapımcısı Jen Baker ve yönetmeni Yinghui Li de layık görüldü. Aynı isimli konsept komedi dizisinin ispatı niteliğinde çekilen bu sekiz dakikalık kesit hayattan bezmiş ve huysuz bir emekli öğretmenin eski öğrencileri tarafından köy muhtarlığı yarışına zorlanmasını ve hayatının aşkına yeniden kavuşmasını konu alıyor.

 

2017 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünü tamamlayan Kaan Berkant 2018 yılında Los Angeles’a taşındı, UCLA’dan dersler aldı yukarıda da anlatıldığı gibi ve yapımcılığa odaklandı. 2022’de Chapman Üniversitesi’ne kabul edilen Berkant eğitimiyle ve çeşitli stajlarla Amerikan film endüstrisinde kendini geliştirmeye devam ediyor.

Cannes Film Festivali'nde ustalar yarışacakCannes Film Festivali’nde ustalar yarışacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler