Arda Turan: Simeone ve Enrique’den öğrendim

Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan İspanyol basınına verdiği röportajda hedeflerinden söz ederken futbol anlayışını Diego Simeone ve Luis Enrqiue'den öğrendikleriyle geliştirdiğini anlattı.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Arda Turan Marca'ya konuştu.

Eyüpspor, TFF 1. Lig’e en iyi başlayan takımlardan biri. Arda Turan yönetimindeki İstanbul ekibi 4’te 4 yapan tek takım olarak zirvede tek başına. Eyüp’ün bu başarısında en büyük pay sahiplerinden Arda Turan, hedeflerini ve geçmişini İspanyol Marca’ya anlattı.

“Herkesten sorumluyum”

Turan hedefinin futbolcu olarak başardıklarından daha fazlasını başarmak olduğunu söyledi. Genç teknik direktör mutluluğunu ve hayallerini futbola borçlu olduğunu belirtti. Turan, Eyüp’te herkesin sonuna kadar savaştığı gir grup yaratmak istediğini vurgularken “Sahadan kulübeye geçtim ama hayallerim hiç değişmedi. Futbolcuyken de kazanmak istiyordum, antrenörken de kazanmak istiyorum. O zaman da pes etmedim, şimdi de pes etmiyorum. Tek fark, şimdi tüm takımımın hayallerimi paylaşmasını sağlamak zorunda olmam. Oynadığım dönemde kendimden sorumluydum, şimdi ise herkesten sorumluyum. Ama hiçbir şey değişmiyor. Bir futbol felsefesine inanıyorum ve bunu geliştirmek için her detay üzerinde çalışıyorum. Sabahları tesislere gidiyorum, saatlerce maç izliyorum, analiz ediyorum ve notlar alıyorum. Yardımcılarımla bir araya geliyorum ve tartışıyoruz. Futbol çok dinamik bir spor. Her gün yeni yaklaşımlar ortaya çıkıyor ve ben de hepsini takip etmeye, öğrenmeye ve kendi fikrime uyarlamaya çalışıyorum” dedi.

Olayların teknik direktörü Sumudica Süper Lig'e dönüyorOlayların teknik direktörü Sumudica Süper Lig’e dönüyor

Turan taktiksel açıdan sahaya yansıtmak istediklerini iki eski hocasından aldığını belirtti. Atletico Madrid’de Diego Simeone, Barcelona’da Luis Enrqiue ile çalışan Turan bu isimlerden çok şey öğrendiğini anlatırken “Teknik ve taktik anlayışın yanı sıra, her ikisinden de oyunculara karşı çok dürüst ve açık olmayı öğrendim. Onlarda beni en çok etkileyen şeylerden biri de buydu. Taktiksel anlamda Simeone’den takımı konumlandırma, sertlik, savunmada birlikte hareket etme, pres yapma, 4-4-2’de karşılama, bloklar arasında pas vermeme ve duran topları organize etme konularında çok şey öğrendim. Luis Enrique’den takımın nasıl konumlandırılacağı, rakip savunmaya karşı nasıl çözümler bulunacağı, nasıl yerleşileceği ve tepki verileceği konusunda çok şey öğrendim. Bahsetmeden geçemeyeceğim bazı isimler de var: sezon başı hazırlıkları için Oscar Ortega ve duran top hazırlığı için Mono Burgos…” değerlendirmesinde bulundu. Diego Simeone’ye övgüler dizen Turan “Simeone’nin en önemli özelliği çok dürüst ve çok açık olmasıydı. Ne istediğini doğrudan söylerdi. Ben de oyuncularımla yaptığım tüm konuşmalarda onun kadar açık ve net olmaya çalışıyorum” dedi.

Fatih Terim’i unutmadı

Yaptığı açıklamalarda Fatih Terim’i de atlamayan Arda Turan “Simeone maçları sanki bir oyuncuymuş gibi yaşayan bir antrenör. Fatih Terim’i de bu açıdan hatırlamak isterim. İkisi de oyunu saha kenarından yaşadı. Onun takımında oynarken yedek kulübesine baktığınızda en az sizin kadar maçı kazanmak isteyen bir antrenör görürdünüz. Bunu hissederdiniz. Bu her zaman oyuncu üzerinde olumlu bir etki yaratır. Ben de oyunu saha kenarından deneyimlemeyi ve bu enerjiyi oyuncularıma aktarmayı seviyorum” açıklamasında bulundu.

15 yıl sonra İsviçre - Türkiye sahada... İnsanlık kazandı15 yıl sonra İsviçre – Türkiye sahada… İnsanlık kazandı

Atletico Madrid’de yaşadığı günleri çok iyi hatırladığını belirten Turan, an itibarıyla Madrid ekibinde forma giyen milli savunmacı Çağlar Söyüncü’nün kendisini çok geliştireceğine inandığını da söyledi. Turan, an itibarıyla çalıştığı Eyüpspor’da çok profesyonel bir yapının olduğunu da vurguladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.