Dişi Kartal sevindirdi, erkek Kartal yarı yolda kaldı

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Women finalinde London Lions'u 75-68 mağlup etti ve seriye galibiyetle başladı. Erkek takımı ise Fransa'da Bourg'a 89-63 yenilerek EuroCup'a yarı finalde veda etti.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beşiktaş kadın basketbolda sevindi ancak Fransa'dan kötü haber aldı.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, EuroCup yarı final serisi üçüncü maçında Fransız ekibi JL Bourg’a konuk oldu. Siyah-beyazlılar finale yükselmek için maçı kazanmak zorundaydı. Ancak ikinci maçta sert bir düşüşle başını yere çarpan Matt Mitchell’ın oynamayacağı açıklandı. Hal böyle olunca Kara Kartal’ın kısalarına daha büyük iş düştü.

İlk çeyrek çok çekişmeli geçti, 23-21 Bourg üstünlüğüyle sonuçlandı. Beşiktaş ikinci çeyrekte pota altını kullanmaktan taviz vermezken kısa oyuncular da penetre ederek boyalı alanı zorladılar. Devre 44-41 Bourg üstünlüğüyle geçildi. Maçın ilk yarısına son anlara yaklaşırken artan gerginlik damga vurdu. Fransızlarda Massa, Beşiktaş Angel Delgado birbirilerine girdiler. Massa, fiziksel müdahale nedeniyle direkt ihraç edildi. Delgado ise teknik fauller sonrası oyundan atıldı.

Sporda çarşamba mesaisinin getirdikleri...Sporda çarşamba mesaisinin getirdikleri…

İki takım da ikinci yarıya uzunlarından yoksun başladı. İlk kısımda Beşiktaş dengeyi korudu, Needham’ın üçlüğüyle öne bile geçtiler. Ancak Bourg çeyrek sonunda kontrolü alıp son 10 dakikaya 65-59 önde girdi. Dördüncü çeyrekte farkı her geçen dakika açan ekip hücumda vanaları kapatan Beşiktaş’a karşı 24-4 üstünlük sağlayıp maçı 89-63 kazandı. Karşılaşmanın bitimine dakikalar kala Dusan Alimpijevic, özellikle son çeyrekte çıkan düdüklere tepki gösterirken üst üste teknik fauller aldı ve oyundan atıldı.

Beşiktaş böylelikle seride 2-1 geri düştü ve güçlü rakibine elenmekten kurtulamadı. Bourg final serisinde bir başka Fransız takımı Paris Basketball’un rakibi oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı rahat kazandı, finale adını yazdırdıFenerbahçe, Galatasaray’a karşı rahat kazandı, finale adını yazdırdı

Beşiktaş Londra’ya yedi sayılık avantaj taşıdı

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı ise erkek basketbol takımının çıkamadığı EuroCup final aşamasında London Lions’la ilk maçına çıktı. İki maçlı eleme usulüyle oynanan eşleşmede Beşiktaş’ın Akatlar’daki mücadelede skor farkı yaratması önemliydi. Zira bir hafta sonra Londra’da oynanacak maç öncesi avantaj yakalamak elzemdi.

İlk yarı bu hesaplar doğrultusunda verimli geçti. Savunmayı sert yapan Kara Kartal 40-27 öndeydi. Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. Fark 15 sayının üzerine kadar çıktı. Ancak ilk yarıdaki savunmanın benzerini Londra kulübü yapmaya başladı. Üçüncü çeyrek biterken fark sekize kadar indi. En verimli çeyrek son çeyrek oldu. Beşiktaş da Londra da yüzdeli oynadı. Beşiktaş maçı 75-68 kazanarak gelecek hafta oynanacak maç öncesi yedi sayılık avantaj elde etti.

Beşiktaş’ta Dana Evans 20 sayı atarken Jovana Nogic 18 sayı, 7 ribaunt ve 7 asist üretti. Elif Bayram 10 sayı ve 11 ribauntla oynadı. London’da Holly Winterburn 23 sayı attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.