Dursun Özbek’ten Ali Koç’a söylenen ‘kuru-sulu’ sözüne müdahale

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda Reşit Ömer Kükner'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç için kullandığı 'kuru sulu' sözüne müdahale etti: Başkan olarak rahatsız oldum.

Spor 17 Nisan 2024
Dursun Özbek, Galatasaray Sportif Aş'nin dokuz ayda 600 milyon TL kâr açıkladığını söyledi.

Galatasaray’da nisan ayı olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya ‘kuru-sulu’ polemiği damga vurdu.

Divan Kurulu toplantısında kürsüy gelen Reşit Ömer Kükner “Bir kulüp başkanını, Galatasaray camiası için kullandığı kelimeler nedeniyle dava edeceğimi söylemiştim. (Editörün notu: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç) Burada adını tekrar kullanmayacağım. Galatasaray Divan Kurulu’nda adının geçme şerefini bahşetmeyeceğim kendisine. O kişiye, tüm hukuki yollarla yakında adalet önünde görüşeceğimizi söylemek istiyorum. Avukatımla konuştum, hukuki yollara başvuracağız” dedi. Açıklamasında devam eden Kükner şunları söyledi: “Galatasaray yöneticileri, Galatasaray çalışanları vicdanları rahat olarak, görevlerini yapmış olarak uyurlar. Kimseden uyku konusunda ders alacak hali yoktur Galatasaray yöneticilerinin. Bazı kişilerin müptelası olduğu kuru sulu maddelerin etkisiyle sızıp kalmaz. Galatasaray yöneticileri rahat rahat uyurlar, yastığa başlarını koyarlar.”

Reşit Ömer Kükner, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u dava edeceğini söyledi.

Dursun Özbek müdahale etti

Kükner’in konuşmasının ardından Dursun Özbek söz aldı. Galatasaray Başkanı, “Bu kürsü serbest bir kürsü. Fakat Galatasaray Spor Kulübü’nün kürsüsü. Bu kürsüden ifade edilen şeyler tüm Galatasaraylıları bağlar. Onun için çok dikkat edilmesi lazım. Özellikle Ömer kardeşim konuşmasının sonunda ifade ettiği cümlelere katılmıyorum. Kendisinden de bu sözleri geri almasını rica ediyorum. Başkan olarak rahatsız oldum konuşmasından” dedi. Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan da, “Sayın Başkan, kendisi sehven ifade ettiğini söyledi ve tutanaktan çıkartılacak. Tutanaktan çıkartılacak” diye konuştu.

Divan Kurulu’nda Dursun Özbek’in yaptığı açıklamalarsa şöyle…

Deprem bölgesinde çalışmalarımız sürecek: Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Galatasaray olarak bu felaketin ilk gününden itibaren seferber olduk. O bölgeyi ve yaşananları unutmamamız gerektiğini hatırlatmıştım. Kulübümüz Ramazan ayında konteynır kentinde açtığı iftar çadırıyla her gün yaklaşık 2000 vatandaşımıza yemek dağıtımında bulundu. Bu çalışmalar sportif rekabetin devam ettiği bu dönemde hepimizin günlük duygu ve düşüncelerden sıyrılmamızı ve hayatın aslında ne olduğunu hatırlatıyor. Çalışmalarımız büyüyerek devam edecek.

23 Nisan’da Hatay ve Maraş’ta olacağız: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’da Hatay ve Maraş’ta kardeşlerimizin yanında olalım istedik. Her iki şehirde oyun alanları düzenledik. Yaklaşık 1500 kardeşimizle birlikte olacağız. Hafta sonu oynayacağımız Pendik maçında koruma altındaki 75 kardeşimizi stadımızda ağırlayacağız.

600 milyon TL’lik kar açıkladık: Galatasaray Sportif A.Ş’nin dokuz aylık bilançosu açıklandı. Bu dönemde yaklaşık 600 milyon TL’lik kâr açıkladık. Bu geliri sene sonuna kadar taşımak istiyoruz. Ancak bu hiç kolay olmayacak. Kulübümüzün elindeki imkanları kullanıp faiz sarmalından çıkmanın yolunu bulmalıyız. Çözüm Bankalar Birliği borçlarını ödeyip bu anlaşmadan çıkmaktır. Galatasaray bu konuda hazırlıklarını son aşamaya getirdi. 2022’de verdiğimiz sözü tutmak için son aşamaya geldik. Dönemimiz bitmeden bu sözü tutarak yeni yönetimin Bankalar Birliği borcundan kurtulmuş şekilde göreve başlamasını sağlayacağız.

Kemerburgaz’da Galatasaray’ın tesis çalışması devam ediyor.

17 Mayıs’ta Kemerburgaz’da bir piknik organize ediyoruz: Atılması gereken adımlardan biri de Florya’dan Kemerburgaz’a taşınmaktır. İnşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki sezonun başından itibaren Kemerburgaz Tesisleri’nde olacağız. UEFA Kupası’nın yıldönümünde, yani 17 Mayıs’ta Kemerburgaz’da bir piknik organize ediyoruz. Orada hep beraber olmak için hepinizi davet ediyorum.

27 Nisan’da bir bütçe genel kurulumuz var: 27 Nisan’da bir bütçe genel kurulumuz var. Geçmişte bütçe toplantıları çok az bir hazirunla yapılıyordu. Değişen takvim çerçevesinde bütçenin apayrı genel kurulda tartışılmasını istedik. Bütçemiz normalde faaliyete artı veriyor. Bu durumun oluşmasını sağlayan en önemli şey stopaj giderlerinin amatör şube ve altyapı harcamalarında kullanılabilmesi konusu. Koyduğumuz hedeflerden uzaklaşmadan ama ayağımızı yorganına göre uzatarak bütçe planı yaptık. Kulübümüzün Sportif A.Ş’ye devam eden borç sarmalı yüzünden bütçe eksi bir rakamla onaya sunulacak. Sponsor ve yeni gelir kalemleriyle bu farkı mümkün olduğunca az tutmanın en önemli amaçlarımızdan olması gerektiğini düşünüyorum.

Voleybol çalıştayı yapılacak: 2023/24 sezonu voleybol performansını değerlendirebilmek ve yeni sezon yapılanmamızı istişare etmek amacıyla 2. voleybol çalıştayını 23 Nisan’da Galatasaray Taçspor Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olmak bizi çok gururlandırmıştı. 7 Nisan tarihinde 100. yılın Süper Kupası’nı da kazanarak bu gururu perçinledik. Tarihimizde 60. kupaya ulaşarak birçok rakibin hayal bile edemeyeceği rakama ulaştık.

Süper Kupa maçından iki gün önce Urfa’ya gittim: Süper Kupa maçının Urfa’da oynanmasına karar verilmişti. Ben de maçtan 2 gün evvel Urfa’ya gitme kararını aldım. Bölgedeki Galatasaray sevgisini kelimelerle anlatmak mümkün değil. Sabahlara kadar otel önünde bekleyen insanların, hayalini kurduğu futbolcuları canlı gören çocukların gerçek sevgisinden bahsediyorum. Bize olan bu sevgi için bölge halkına özel teşekkür gönderiyorum. Bu tarz organizasyonların artmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Dursun Özbek, ‘Pis bir oyun oynanıyor. Biz bu oyunun parçası olmayacağız’ dedi.

Pis bir oyun oynanmaya devam ediliyor: Futbol takımımız şampiyonluk hedefine doğru rekorlar kırarak ilerliyor. Hiç kimse merak etmesin. Galatasaray gibi birlikte mücadele edip şampiyon olacağız. Taraftarlarımızı, bizi saha dışına çekmeye çalışanların oyunlarına karşı sakin olmaya davet ediyorum. Pis bir oyun oynanmaya devam ediliyor. Biz bu oyunun parçası olmayacağız. Sahanın içinde gereken cevabı fazlasıyla vereceğiz.

Kendi üyelerimizden sakladığımız hiçbir şey olamaz: Konuşulması gereken konular var. Yönetim olarak hiçbir üyemizden hiçbir taraftarımızdan bir şey saklamak gibi bir derdimiz yok. Burada bazı ifadelerden öyle anlamlar çıkıyor ki… Bütçe tasarısını niye yayınlamıyormuşuz. 2014’ten beri divanların hepsine katılıyorum. 10 senedir hep bu sorular soruluyor. Halka açık bir şirketiz. Bütçe tasarılarının kamuya açıklanması halinde sorumluluk alınacağı, bu tasarı olduğu için manipülasyon etkisi yaratabileceği anlatılır. Kendi üyelerimizden sakladığımız hiçbir şey olamaz. Benim kapım açık. Konuyu sormak, tartışmak gerekiyorsa gelin, anlatalım. Bu ifademden sonra bütçe merak ediliyorsa faaliyetlerimizi genel kurullarda, divan toplantılarda açıkça ifade ediyoruz.

A takım olarak sezonu Temmuz başında açmayı planlıyoruz: Dokuz aylık bilançomuzda koyduğumuz gelirlerin hepsi dönemine aittir. Kemerburgaz Tesislerimiz bitiyor. Yeni sezonu inşallah Temmuz başında orada açacağız. Nasıl bir tesis olduğunu anlattık. 2017’de Kemerburgaz Tesislerini sizlere anlatırken de altı futbol sahasının yapılacağını ifade ettim. Bu bizim taahhüdümüz. 130 dönümlük arsanın şu an 30 dönümünü bitirebildik. 100 dönümlük yerimiz daha var. Ama bu 30 dönümdeki faaliyetimiz özellikle A takımın buraya taşınması için yeterli. Altyapının buraya taşınması tahminen Ağustos sonu – Eylül ortası gibi olacaktır. A takım olarak sezonu Temmuz başında açmayı planlıyoruz.

UEFA, Galatasaray'a ceza yağdırdıUEFA, Galatasaray’a ceza yağdırdı

Tüm gayrimenkul projelerini borç sarmalından çıkmak için yapıyoruz: İki tane saha sezonu açmamız için şu anda yeterli. Sanki altyapıyı unuttuk. Yönetim kurulu arkadaşlarım bu işi 24 saat yapıyoruz. Sabah 9’dan akşam 9’a kadar kulüpteyim. ‘Başkan sen ne yapıyorsun, altyapıyı unuttun mu?’ diye gelip sorsun. Beraber hareket etmeliyiz. Sanki yönetimin bir eksiğini yakalamış gibi davranmanın gereği yok. 2016’daki Florya projesi ile bugünkü projenin benzerliği yok. 2016’da tapulu 20 dönüm arsamız vardı. Bugün 65 dönüm arsamız var. Tüm gayrimenkul projelerini borç sarmalından çıkmak için yapıyoruz. Her türlü gücümü sarfediyorum. İnanmışım bir defa bu işe.

2 milyar TL, Florya projesinden kaynaklandıracağımız bir para: Bana ve yönetimdeki arkadaşlarıma güvenin. Çünkü biz bu borç sarmalından çıkmak için her türlü fedakarlığı sarf ediyoruz. Bu bizim size verdiğimiz söz. 2 milyar TL Florya projesinden kaynaklandıracağımız bir para. Galatasaray 100 yıldan beri kendi imkanlarıyla dünya markası olmuştur. Galatasaray, zaten bu hacmi ile 100 yıllar boyu gidecek. Florya projesi Galatasaray’ın 25 yılına büyük destek olacak derken şunu ifade etmek istedik. Galatasaray nakit sıkıntısı çekiyor. Kanaması da buradan geliyor. Buradan gelecek fon nakit akışına destek verecek. Galatasaray için büyük önemi var. Basketbol, voleybol gibi dallarda bütçemizi yukarı çekmeliyiz. Bugün mücadele ettiğimiz takımların bütçeleri, bizim bütçemizin 5-6 katı.

Galatasaray sponsorluğu yüzünden konkordato ilan eden GKN Kargo iflas ettiGalatasaray sponsorluğu yüzünden konkordato ilan eden GKN Kargo iflas etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.