Konferans Ligi’nde tarihi Mostar yazdı

Konferans Ligi’nde ilk hafta maçları dün akşam oynandı. 15 maç arasında sonucu en dikkat çeken karşılaşma Bosna Hersek Ligi’ne 12 takım arasında 10. sırada bulunan Zrinjski Mostar’ın evinde AZ Alkmaar’ı 4-3 yendiği maç oldu.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Mostar'dan gecenin sürprizi.

Avrupa futbolunun üçüncü büyük kupası olarak görülen UEFA Konferans Ligi’nde mücadele dün oynanan karşılaşmalarla iyiden iyiye ısındı. Kupanın ilk maçı çarşamba günü Lille’de oynanmış Yusuf Yazıcı’nın gol attığı maçta Lille, Olimpija Ljubljana’yı 2-0 yenmişti.

Livakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dediLivakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dedi

Dün oynanan maçlardaysa sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. Gecenin en dikkat çekici maçı Bosna Hersek’te oynandı. Tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında boy gösteren Zrinjski Mostar, Hollanda’nın köklü ekiplerinden AZ Alkmaar’la karşılaştı. Alkmaar son derece üstün oynadığı ilk yarıyı Myron Van Brederode, Sven Mijnans, Dani de Wit’in golleriyle 3-0 önde tamamladı. Mostar ikinci yarıya daha iyi girdi ve tarihi geri dönüşün fitili 48’de Zvonimir Kozulj ile yandı. 68’de Josip Corluka 3-2 yaparken Aldin Hrvanovic yalnızca 3 dakika sonra skoru eşitledi. Kozulj 81’de yaktığı ateşin yangına dönüşmesini sağladı ve takımını 4-3 öne geçirdi. Mostar sahadan bu skorla galip ayrıldı.

Grubun diğer karşılaşmasında bir sürpriz daha yaşandı. Turnuvanın favorilerinden biri Aston Villa, Legia Varşova deplasmanından 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı. Böylelikle E Grubu’nda iki favori takım da Konferans Ligi’ne mağlubiyetle başladı.

Alex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe'ye gelince 8 kazandımAlex de Souza: 3 kazanıyordum, Fenerbahçe’ye gelince 8 kazandım

A Grubu:

Slovan – Klaksvik 2-1

B Grubu:

Maccabi Tel-Aviv – Breidablik 3-2

Zorya Luhansk – Gent 1-1

C Grubu:

Dinamo Zagreb – Astana 5-1

Viktoria Plzen – Ballkani 1-0

Kopenhag maçına dış basından ilgi: 'Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı'Kopenhag maçına dış basından ilgi: ‘Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı’

D Grubu:

Club Brugge – Beşiktaş 1-1

Lugano – Bodo Glimt 0-0

F Grubu:

Ferencvaros – Cukaricki 3-1

Genk – Fiorentina 2-2

G Grubu:

Frankfurt – Aberdeen 2-1

HJK Helsinki – PAOK 2-3

Kuntz, yıkılan hayallerini anlattıKuntz, yıkılan hayallerini anlattı

H Grubu:

Fenerbahçe – Nordsjaelland 3-1

Ludogorets – Spartak Trnava 4-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.